DebMedia.hu - Legyél központban!
 

Webdesign tervezés

Jelentések @ 06.20. 20:24

Több tényezőtől is függ mennyire figyelemfelkeltő és lényegre törő egy-egy tartalom

 

Országkóstoló Veresegyházán

Kultúra @ 06.20. 20:21

A vidéki gazdálkodás, a természet szeretete és sokszínűsége akár a gyümölcsök adta egyedi ízek és illatok varázslatos világa tárul a szemünk elé.

 

Korszerű szennyvíztisztítás

Tech & Trend @ 06.20. 20:19

Az utóbbi évtizedekben a szennyvíztisztítási technológiák fejlődését nagyban segítette elő, hogy a környezetvédelmi követelmények szigorodtak és a felelősségteljes vízgazdálkodás is nagymértékben, sikeresen megvalósult.

 

Főszerepben a tavasz és a nyár!

Otthon-Stílus @ 06.20. 20:16

Míg a korábbi években a közkedvelt romantikus-virágos irány volt az iránymutató, azonban most másfajta megoldásokat is láthatunk a márkánál.

 

Üzenet nincs – vagy mégis… ?- itt a Quimby új klipje

Zene @ 06.17. 09:57

Egy szürreális világba húzz be a Quimby friss klipje, mely az Üzenet nincs című számhoz forgott. A zenekar tavaly ünnepelte 25. jubileumi születésnapját, a mostani turnén pedig a Micsodaországhoz hasonló látványvilágot viszik mindenhová, amihez jól illeszkedik a most megjelent videó is.

 

Csemer Boggie: „A lányom olyan, mint egy kis Buddha”

Gyereksarok @ 06.17. 09:54

Vannak köztük aprók és egészen nagyok is: ami viszont egészen biztos, hogy amióta Csemer Boggie édesanyja lett, számára minden napra jut valami meglepetés. Lenke lassan féléves, amit Boggie szinte el sem hisz, olyan gyorsan elrepült az elmúlt néhány hónap. Anya és lánya teljes szimbiózisban vannak, sőt a kicsi még szakmai karrierjében is inspirálja az énekesnőt.

 

Bangó Margit hungarikum lett

Celeb-les @ 06.17. 09:39

A Sláger TV 2014-es indulása óta minden héten a művészvilág színe-javát vonultatja fel műsoraiban, olyan előadóművészeket, akiket szerte az országban jól ismernek. Bangó Margit, Kossuth-díjas előadóművész már a kezdetek óta a csatorna vezető arca, amire a televíziónál mindenki méltán büszke. Külön öröm, hogy nemrég a klasszikus magyar nóta és az elismert énekesnő is hungarikum lett.

 

Első alkalommal adták át a JOY Social Media Award díjait

Ott voltunk @ 06.12. 08:51

Idén első alkalommal díjazta a közösségi média legmeghatározóbb hazai alakjait a JOY magazin. A Social Media Award díjátadó gálán nyolc különböző kategória jelöltjei közül az olvasók szavazati alapján kerültek ki a győztesek, többek között Rubint Réka, Csobot Adél, Kulcsár Edina, Istenes Bence, Kiss Ádám és Lakatos Márk.

 

Ikonikus játékműsort dolgozott fel legújabb filmjéhez a Nickelodeon

Mozi/Film/Sorozat @ 06.12. 08:48

Titkos kincsekkel, rejtett akadályokkal és veszélyes kalandokkal debütál a Nickelodeon legújabb mozifilmje, A legendák temploma. A kilencvenes évek népszerű amerikai játékműsorára építő élőszereplős filmben három testvér – Sadie, Noah és Dudley – ered a titokzatos templom legendájának nyomába és életveszélyes kalandok során mutatják meg a világnak, hogy a régi legenda nem csupán gyermekmese.

Hamarosan érkezik a Q- ügyosztály újabb története!- Interjú Jussi Adler-OlsennelInterview @ 05.10. 09:32

#q ügyosztály
A negyven országban bestseller-íróként számon tartott Jussi Adler-Olsen itthon is népes rajongótáborral büszkélkedhet. A rejtélyes bűnügyeket felgöngyölítő Q-ügyosztály sorozat tíz éve tartja lázban a thrillerek megszállottjait, a történetekből pedig két filmadaptáció is született. A legújabb, Szelfik című hetedik kötet Magyarországon a júniusi Ünnepi Könyvhéten jelenik meg az Animus Kiadó gondozásában.
 

 Adler-Olsen egyik legfrissebb interjújából kiderül, milyen személyes szálak fűzik a karaktereihez, mit gondol a „gonoszról”, és hogy kiket olvas Dánia legnépszerűbb krimiírója?

 

– Honnan merít ihletet?

– Annak, aki nyitott szemmel jár, bármi adhat ötletet. Az újságok, a tévé, a minket körülvevő emberek. Bármi lehet egy jó sztori építőkockája: mondjuk egy furcsa reakció vagy egy hibás döntés. De amikor a történet körvonalazódni kezd, fontos, hogy a szerző feltegye magának a kérdést: miért akarom megírni ezt a könyvet? A fő cselekmény stabilabb lábakon fog állni, ha az ember tudja erre a választ.

 

– Hogyan kutat?

– A kutatás nagyon fontos számomra, mert ha nem vagyok elég alapos, és valami hibádzik, oda lesz a regény hitelessége. A folyamat elején igyekszem elvégezni minden kutatómunkát, de elkerülhetetlenül adódnak olyan helyzetek az írás során, amikor vissza kell lépnem egyet, hogy teljesen biztos lehessek annak helyességében, amiről írok. A Washington Dekretet (A Washington-dekrétum) című regényem megírása során két évet töltöttem kutatással, mert ez a történet külföldön játszódik, olyan környezetben, ahol sok titok lappang, és tele van a legkülönfélébb területek szakértőivel. Nem akartam, hogy bírálatok kereszttüzébe kerüljek. Az ilyen regények időigényesek, mert nem olyan könnyű hozzáférni az információkhoz, mint egy Dániában játszódó történet esetében. A Q ügyosztályról szóló regényeknél például, amelyeknek a számomra jól ismert Dánia a helyszíne, nem nehéz információt szerezni, és ilyenkor nagyjából kettő-négy hónap kutatás elegendő.

 

– Hogyan találta ki Carl Mørck figuráját?

– Carl Mørck sokban hasonlít rám, Carl Valdemar Henry Jussi Adler-Olsenre. Például a lelkünk mélyén mindketten nagyon lusták vagyunk. Csak én nem vagyok hajlandó beletörődni, míg Carl boldogan felteszi a lábát az asztalra, és szunyókál egyet. Carl Mørck összetett karakter, van benne egy nagy adag szatíra és irónia, humorral kombinálva. Azután ott van még a rendőri szakértelme és a zűrös magánélete. De Mørck figurája örökölte az apám egyik betegének (akit Mørknek hívtak, „c” nélkül) néhány tulajdonságát is. Mørk urat gyerekkoromban ismertem meg, és nagyon szerettem. Apám azt mondta, Mørk úr megölte a feleségét, és ebből megtanultam, hogy a jó és a rossz mindnyájunkban ott él. Emlékszem, hogyan küzdött ez a beteg a benne lakozó jóval és rosszal, és a főhősöm, Carl Mørck detektív jelleme nagyban táplálkozik ezekből az emlékekből. Ez az oka annak is, hogy végül a Carl Mørck nevet kapta.

 

– A Q ügyosztály című sorozat immáron hét kötetet számlál. Milyen ennyi éven át írni egy sorozatot?

– Egyszerre nehéz és csodálatos. Nehéz, mert egy meghatározott kiindulóponthoz és szereplőgárdához vagyok kötve, és ugyanezért csodálatos is.

 

– Hogyan határozná meg a gonoszt, a gonoszságot, amiről a könyvei szólnak?

– Mindnyájan ismerjük a gonoszság fogalmát. Számomra elsősorban valamilyen brutális lelki vagy fizikai erőszakkal járó, átgondolt tettet jelent, amelyre bárki képes lehet bizonyos körülmények között. Ugyanakkor véleményem szerint lehet gonosz az is, akiből hiányzik a lelkiismeret. Egy politikus, aki háborúba kezd. Egy közéleti személyiség, aki rasszizmusra buzdít. Persze van különbség aközött, hogy valaki saját kezűleg fejez le egy másik embert, vagy a szabadság szent nevében szónokolva másokat a potenciális áldozat szerepébe kényszerít. De a végeredmény gyakran ugyanaz. Senki sem tudja pontosan meghatározni a gonoszt, és senki sem tudja, hogy a gonoszság velünk született dolog-e. Többek között ezért is találom olyan izgalmasnak ezt a fogalmat, és ezért jelenik meg más és más formában örök témaként az irodalomban.

 

– Mit szeret legjobban az írásban?

– A szabadságot. Bárhol és bármikor dolgozhatom, ha kedvem szottyan, és akkor veszek ki szabadságot, amikor akarok. Ugyanakkor a siker, amelyet elértem, azt is magával hozta, hogy már nem vagyok annyira szabad, mint a kezdetek kezdetén, mert sok felkérést kapok. De ezt is szeretem: olyan író vagyok, akinek a könyveit sokan olvassák. Számomra ez a legnagyobb elismerés.

 

– Mi a legnagyobb kihívás az írásban?

– Mindig nagyon izgulok, milyen fogadtatásra talál egy-egy új regény. Nem annyira a kritikusok érdekelnek, hanem inkább az átlagolvasók. Tetszik nekik, amit írtam? Vagy elpártolnak tőlem? Mindenekelőtt azért írok, hogy elolvassák a könyveimet, és sokat jelent nekem, hogy a hűséges olvasóim szeretik az újabb munkáimat. Mindig nagy kihívás összeegyeztetni az írói fejlődésemet és az olvasóim elvárásait.

 

– Mely írók inspirálják?

– John Steinbeck, Charles Dickens, Victor Hugo és az olyan abszurd írók, mint Peter Bischel vagy Jerzy Kosińsky, valamint az egyedülálló norvég Erlend Loe. Az eredeti írók, akik eredeti hangon eredeti történeteket írnak, amelyek egyszerre könnyfakasztóak és mulatságosak. Vagyis nagyon különféle alkotók és műfajok.

 

– Vannak sajátos témák, amelyekre szeret kitérni a thrillereiben?

– Utálom a hatalmi visszaélést, és minden regényemben feltárom ennek valamely formáját, majd megmutatom, hogyan lehet gátat vetni neki. Meggyőződésem, hogy az olvasóim nemcsak szórakozni akarnak (persze szórakozni is akarnak), hanem tanulni is, magukkal szeretnének vinni valamit, amin elgondolkodhatnak. Többek között azért is választottam a krimithriller műfaját, mert ebben bármilyen témát érinthetek. A gonosz hasznos eszköz, és amikor az ember a jó és a gonosz közötti különbségről beszél, célba juttathatja az üzenetét.

 

– Melyek a Szelfik című új könyvének legfontosabb témái?

– A felszínesség és az önzés.

 

– Hogyan követhetik az olvasói?

– A koordinátorom gondoskodik róla, hogy a Facebook-oldalam mindig friss információkat tartalmazzon. Nézzék meg! A honlapomon található naptárba is bejegyezzük, mikor hol leszek.

Szerző: Admin

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek:

Webdesign tervezés

Webdesign tervezés

Jelentések @ 06.20. 20:24

Több tényezőtől is függ mennyire figyelemfelkeltő és lényegre törő egy-egy tartalom

Országkóstoló Veresegyházán

Országkóstoló Veresegyházán

Kultúra @ 06.20. 20:21

A vidéki gazdálkodás, a természet szeretete és sokszínűsége akár a gyümölcsök adta egyedi ízek és illatok varázslatos világa tárul a szemünk elé.

Korszerű szennyvíztisztítás

Korszerű szennyvíztisztítás

Tech & Trend @ 06.20. 20:19

Az utóbbi évtizedekben a szennyvíztisztítási technológiák fejlődését nagyban segítette elő, hogy a környezetvédelmi követelmények szigorodtak és a felelősségteljes vízgazdálkodás is nagymértékben, sikeresen megvalósult.

Főszerepben a tavasz és a nyár!

Főszerepben a tavasz és a nyár!

Otthon-Stílus @ 06.20. 20:16

Míg a korábbi években a közkedvelt romantikus-virágos irány volt az iránymutató, azonban most másfajta megoldásokat is láthatunk a márkánál.

Hitler az erkölcsi fertő megszüntetésével indokolta a hosszú kések éjszakáját

Hitler az erkölcsi fertő megszüntetésével indokolta a hosszú kések éjszakáját

Kultúra @ 06.17. 10:00

1934 nyarán Hitler kegyetlen módon számolt le legfőbb politikai ellenfeleivel és a náci rezsim kritikusaival. A hosszú kések éjszakáján a Führer parancsára a titkosrendőrség megtámadta és likvidálta az SA vezéralakjait, köztük Ernst Röhm-öt is, akit Hitler saját maga tartóztatott le.

Üzenet nincs – vagy mégis… ?- itt a Quimby új klipje

Üzenet nincs – vagy mégis… ?- itt a Quimby új klipje

Zene @ 06.17. 09:57

Egy szürreális világba húzz be a Quimby friss klipje, mely az Üzenet nincs című számhoz forgott. A zenekar tavaly ünnepelte 25. jubileumi születésnapját, a mostani turnén pedig a Micsodaországhoz hasonló látványvilágot viszik mindenhová, amihez jól illeszkedik a most megjelent videó is.

Ismét elszürkült közösségi terek újulnak meg hazánkban

Ismét elszürkült közösségi terek újulnak meg hazánkban

Hírek - Aktualitások @ 06.07. 09:20

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a nyáregyházi Nyáry Pál Általános Iskolát, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a dabasi Kossuth Lajos Általános Iskolát választotta ki győztesként a szakmai zsűri.

Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?

Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?

Egészség @ 06.12. 08:43

Az érelmeszesedés egy érdekes fogalom. Ilyen betegség ugyanis nincs - világít rá Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő. Tudjuk, hogy meszes plakkok (csomók) le tudnak rakódni az érfalakon, és ha azok megrepednek, akkor az ott keletkező alvadék elzárhatja az eret, ha a plakk lassan nő, akkor fokozatosan beszűkíti az eret, de az erek csak úgy nem “meszesednek el”. Márpedig a fogalom ezt sugallja.

Élre tör az elektromos grill

Élre tör az elektromos grill

Gasztronómia @ 06.07. 09:16

A tökéletes grillezés alapja a megfelelő készülékválasztás. „A hagyományos, faszenes grillek szezonja egyértelműen a nyár. A legújabb trendek azonban azt mutatják, hogy a nyári szabadtéri sütéshez is egyre többen választanak elektromos grillsütőt. „Népszerűek ezek a sütők, mert egyenletes teljesítményt nyújtanak, egészségesen, akár zsiradék nélkül készíthetjük el velük az ételeket és sokkal könnyebb tisztítani őket, mint a hagyományos sütőket. Plusz előnyük, hogy beltéren – akár télen – is használhatóak, bár ennek ellenére szezonális termékeknek számítanak” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

Élet, halál, rohammotor- az Open Road Fest adománygyűjtést szervez

Élet, halál, rohammotor- az Open Road Fest adománygyűjtést szervez

Szolgáltatás @ 04.30. 09:56

Az Open Road Fest idén a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja. A fesztivál célja: egy új mentőmotor árának összegyűjtése, amivel egy újabb mentési “vakfolt” válna színessé. A mentőmotorosok minden nap versenyt futnak az idővel, és a halállal, mégis fele annyi rohammotor van, mint amennyire szükség lenne. A Magyar Mentőmotoros Alapítvány elnöke Varsányi Zoltán beszélt a mentőmotoros mindennapokról.

Első alkalommal adták át a JOY Social Media Award díjait

Első alkalommal adták át a JOY Social Media Award díjait

Ott voltunk @ 06.12. 08:51

Idén első alkalommal díjazta a közösségi média legmeghatározóbb hazai alakjait a JOY magazin. A Social Media Award díjátadó gálán nyolc különböző kategória jelöltjei közül az olvasók szavazati alapján kerültek ki a győztesek, többek között Rubint Réka, Csobot Adél, Kulcsár Edina, Istenes Bence, Kiss Ádám és Lakatos Márk.

Rihanna dögös feketéje tarolt

Rihanna dögös feketéje tarolt

Divat @ 06.17. 09:50

Rihanna kivágott fekete fürdőruhájába bújnánk a legtöbben, mégis szégyenlősek vagyunk a strandon – derül ki az Arena Fashion Index legújabb felméréséből. A tökéletes bikinit napokig keressük: fontos a fazon és persze az is, hogy passzoljon az alakunkhoz. Három fürdőruhánk van, abból kettőt biztosan magunkkal viszünk a nyaralásra az Arena Plaza legfrissebb kutatása szerint.

A debmedia.hu weboldal megfelelő működéséhez és fejesztéséhez elengedhetetlenek a sütik (cookie). A weboldal megtekintésével Ön hozzájárúl a sütik (cookie) használatához. Adatvédelmi irányelvek

Bezár (x)
Bezár (x)

Várjuk vissza oldalunkra és eredményes napot kívánunk!

13 NAPIG TÉVÉZHETNÉNK AZ ALUDOBOZOK VISSZAGYŰJTÉSÉVEL MEGSPÓROLT ENERGIÁVAL

13 NAPIG TÉVÉZHETNÉNK AZ ALUDOBOZOK VISSZAGYŰJTÉSÉVEL MEGSPÓROLT ENERGIÁVAL

Furcsaságok @ 2016.11.07.

Akár 13 napig ingyen és folyamatosan üzemeltethetnénk TV-nket, vagy 316 órán át működtethetnénk számítógépünket, illetve akár 100 napig egyfolytában világíthatnánk szobánkban annyi energiával, amennyit a „Dobod Be Magad” környezetvédelmi kampány egy-egy résztvevője által szelektíven gyűjtött alumíniumdobozok újrahasznosításával megtakarítottunk. Mindössze egy hónap alatt összesen 31.682 darab alumínium italdobozt gyűjtöttek vissza a Returcom Nonprofit Kft. által indított és most lezárult edukációs program résztvevői az országszerte mintegy 200 kiskereskedelmi áruházban elérhető aludoboz gyűjtő automatákkal. A kezdeményezés célja az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az aludobozok szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával 95%-os energiamegtakarítás érhető el.

Csonka András az agykontrollban találta meg a megoldást lelki problémáira

Csonka András az agykontrollban találta meg a megoldást lelki problémáira

Ezoterika @ 05.29. 19:08

Peller Mariann „Utazás a lelked körül” című műsorának legújabb vendége, Csonka András nyújt betekintést életének eddig rejtett, spirituális oldalába.