DebMedia.hu - Legyél központban!
 

Hogyan védjük a gyermek hallását fesztiválszezonban?

Egészség @ 08.09. 07:11

Javában dübörög a nyári fesztiválszezon, a jobbnál jobb zenei és kulturális kínálat pedig a kisgyermekes családok kedvét is meghozza a jól megérdemelt kikapcsolódáshoz.

 

Debreceni rendezvények augusztusban

Programajánló @ 08.09. 07:02

Sok rendezvényre számíthatunk ebben a hónapban, mutatjuk is a kínálatot!

 

Ellenőriznek, tájékoztatnak és segítenek a rendőrök a strandon

Hírek - Aktualitások @ 08.09. 06:53

A helyi kerékpáros rendőrök román kollégáikkal visszatérően ellenőrzik a forgalmas helyeket Hajdúszoboszlón. A strandon a lopások megelőzésének lehetőségeire igyekeznek felhívni a figyelmet.

 

Feró nagy bejelentésre készül

Celeb-les @ 07.30. 10:48

Az elkövetkező időszakban sok meglepetéssel, újdonsággal rukkol elő a Beatrice frontembere Nagy Feró.

 

5 titok Ennio Morriconéról

Kultúra @ 07.28. 11:40

Egy életen keresztül hűséges Olaszországhoz és a feleségéhez, csodagyerek volt és imádja a sakkot. Ki ő? Ennio Morricone.

 

A hét utolsó napjaiban is marad a kánikula

Jelentések @ 07.21. 06:59

Pénteken is tikkasztóan forró napra számíthatunk, emellett a hegyvidékek területén már záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A hőhullám várhatóan csak vasárnaptól kezd mérséklődni, jelentős lehűlést pedig előreláthatólag a jövő hét elején érkező frontok hozhatnak.

 

Főszerepben a tavasz és a nyár!

Otthon-Stílus @ 06.20. 20:16

Míg a korábbi években a közkedvelt romantikus-virágos irány volt az iránymutató, azonban most másfajta megoldásokat is láthatunk a márkánál.

 

Vasútállomásig szökött a medve a cirkuszból

Cukiságok - Viccességek @ 2016.12.20.

Kutyának nézte a cirkuszból megszökött medvét egy idős néni a vonyarcvashegyi vasútállomáson, de nem ez volt az egyetlen kalandos történet a kétszáz éves múltra visszatekintő Donnert cirkuszdinasztia életében. Két tagjuk, Donnert Richárd és Kraj Edward a Lakástalkshowban azt is elmesélte, milyen lakókocsik között felnőni, és hogyan lehet párt találni.

 

Tócóskertben modern, igényes lakás eladó Debrecenben - 27414

@ 2016.04.01.

Debrecen, Tócóskertben Derék utcán 1,5 szobás, műanyag nyílászárós, klímás, távfűtésű panel lakás eladó. A lakás modern beépített szekrényekkel, burkolatokkal, bútorokkal együtt eladó. Közösköltség: 5200 Ft

Az esküvőszervezési teendők első állomása, az alkalomhoz illő meghívó kiválasztása és megszövegezéseSzolgáltatás @ 08.01. 14:47

#esküvő # esküvőszervezés # tanácsok
A boldog lánykérés rózsaszín ködfelhős homályából derengve az első feladatok egyike, amivel szembesülünk, az az esküvőszervezés elsőre szövevényesnek tűnő labirintusa.
 

 Annak is első lépéseként a klasszikus ,,Kiket hívjunk meg?”- kérdés mellett megbúvó (,,És hogyan?”-) mellékkérdés, azaz: ,,Milyen legyen a meghívó?” Persze ahhoz, hogy ezekre a legmegfelelőbb válaszok szülessenek, jónéhány előzetes dolgot fixálnunk kell, úgy, mint: dátum, helyszín, időpont, és a meghívandó vendégek száma.

Természetesen számos előzetes döntést meghozunk, mire a szövegezés kérdéséig jutunk, legfőképpen a dizájn, a froma-és színvilág tekintetében, és meghívónkat is érdemes ezek mentén tervezni, az egységes arculat, összhang kedvéért.

Vegyük sorra, mit is érdemes a várva várt napra készülve meghívónkban a számunkra kedves személyek tudomására hozni:

Az esküvői meghívó szövege fontos az esküvői előkészületeknél, hiszen a meghívón szereplő szöveg előre vetíti az esküvőn megjelenő stílust és tükrözi azt is, hogy milyenek vagyunk, sőt kijelöli a szertartás irányvonalát is. Ezért lényeges, hogy hozzánk illő, bennünket és az esküvőt fémjelző szöveg kerüljön a meghívókra.

Szempont az is, hogy a meghívó méretéhez mérten annyi szöveget válasszunk, amennyi még nem fog sűrűnek, túlzsúfoltnak hatni! Ebben bátran kérhetünk segítséget megrendelésnél a gyakorlott grafikusoktól is.

Amit a meghívónak feltétlenül tartalmaznia kell az a házasulandó pár neve, az esküvő dátuma és helyszíne, valamint az, hogy mire szól a meghívás (szertartásra csupán, vagy a vacsorára is).

A legáltalánosabb kérdés a végére maradt, de nem elhanyagolhtató, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb meghívószöveget. Legtöbb esetben háromféle szövegből szoktak választani aszerint, hogy komolyabb, hagyományos vagy lazább, közvetlenebb hangvételű hangulatot szeretnétek megjeleníteni a jeles esemény kapcsán.

A legtöbb esküvői meghívó a fontos információm mellett tartalmaz néhány soros, esetleg hosszabb-rövidebb lírai vagy prózai szöveget, szerelmes idézetet is. Ezek a tervezés szempontjából lényeges tartalmi szempontok részét képezik az esküvői meghívóknak, hiszen rövidebb, de mégis magasztos módon érzékeltethetjük meghívottainkkal kapcsolatunk természetének néhány fontosabb jellemvonását, vagy számunkra lényegesnek vélt gondolatot adhatunk át ilyen módon is. Így - szinte kihagyhatatlan - tartalmi elem a megfelelő idézet kiválasztása. Természetesen, ha nem jellemző ránk a nagyívű, szónoklatszerű kifejezésmód, ezt tükrözhetjük egy rövid, de frappáns szövegrészlettel is. Számos világirodalmi és magyar szerelmes vers, költői remekmű, vagy romantikus textus lehet segítségünkre annak rövid, de lényegretörő érzékeltetésében is, hogy mit jelent számunkra az egymásnak tenni kívánt ígéret.

Végül, de nem utolsó sorban számunkra is fontos tényező az esküvőszervezés kapcsán, hogy pontos információink legyenek a résztvevők számát illetően. Mindenképpen tisztában kell lennünk a vendégsereg tényleges összetételével, - főként, ha számos olyan ember is jelen lesz az eseményen, akikkel esetleg személyesen még nem volt módunk találkozni. Az étterem, a menü, a rendezvényhelyszín, a szállás lefoglalása miatt is elengedhetetlen.

Így érdemes mind az időtervezés, mind pedig az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöbölésének érdekében visszajelzési lehetőséget biztosítani a résztvevők számára. Ezt kérhetjük szóban, telefonon, vagy írásban – pl. e-mail formájában is, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a vendégek egy bizonyos hányada nem biztos, hogy rendelkezik, e-maillel, vagy interneteléréssel, - márcsak életkori sajátosságok miatt sem. Nekik, - akár a meghívó részeként, de mindenképpen annak eljuttatásával egyidejűleg - érdemes mostanában oly divatos kis válaszborítékkal együtt x-elős részvételi szándékról válaszkártyát mellékelni.

Szerző: Admin

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek:

Müller Attila elveszi Larion Zoét!

Müller Attila elveszi Larion Zoét!

Celeb-les @ 2016.05.26.

Müller Attila és szépséges barátnője, Zoé két és fél éve alkotnak egy párt, szerelmük azóta is töretlen, így meghozták a nagy döntést: összeházasodnak! A fiatalok a VIASAT3 Négy esküvő című műsorában mondják ki a boldogító igent.

Balázs Klári: karmikus találkozás a miénk Gyurival

Balázs Klári: karmikus találkozás a miénk Gyurival

Celeb-les @ 2016.05.19.

Balázs Klári és Korda Gyuri között - több mint három évtizednyi házasság után is - érezhetően nagy a szerelem és imádják egymást. Klárika nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy Gyurival egymásra találtak, szerinte a mai fiatalok egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben a társkeresést illetően.

Balázs Klárit kísérti régi traumája

Balázs Klárit kísérti régi traumája

Celeb-les @ 2016.05.12.

Balázs Klári mindent megtett, hogy tartsa magát, ám a régi emlékek lassan felülkerekedetek rajta és ki kellett kísérni a lagziról. Az énekesnő a Négy Esküvő forgatásán szembesült a ténnyel: a víziszony ennyi év után is kísérti.

Így készül az esküvőre Muri Enikő

Így készül az esküvőre Muri Enikő

Szépség @ 2015.12.04.

Muri Enikő párjával együtt lelkesen készül a jövő augusztusi esküvőre. A gyönyörű hangú énekesnő a legapróbb részletekre is odafigyel: a helyszín, a ruha és a sminkes kiválasztása mellett egy lézeres szőrtelenítő kezelést is elvégeztetett, hogy a nagy napon már tényleg csak az ünnepléssel kelljen törődnie.

Mesés esküvőre vágyik Cserpes Laura

Mesés esküvőre vágyik Cserpes Laura

Ott voltunk @ 2015.11.09.

Látványos virágkreációk, egyedi dekorációk, álomruhák, ínycsiklandó ünnepi finomságok – minden, ami esküvő, megtalálható volt a kétnapos Őszi Esküvő Kiállításon, ahol számtalan kiállító varázsolta el az érdeklődőket a legfrissebb ünnepi trendekkel. A hétvégi eseményre többek között olyan hírességek is ellátogattak, mint Sarka Kata, Som-Balogh Edina, Molnár Andi, Cserpes Laura, Muri Enikő és Boggie.

Mi kerüljön az asztalra a lakodalomban?

Mi kerüljön az asztalra a lakodalomban?

Gasztronómia @ 2015.11.07.

Az esküvőszervezés felelős döntések sorából áll: a megfelelő helyszín és időpont mellett meg kell találni a tökéletes menyasszonyi ruhát, a hozzá illő frizurát és virágokat is. Végül, de nem utolsósorban komoly fejtörést okozhat az esküvői menü összeállítása, amihez most hasznos segítséget nyújt Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfje

Ellenőriznek, tájékoztatnak és segítenek a rendőrök a strandon

Ellenőriznek, tájékoztatnak és segítenek a rendőrök a strandon

Hírek - Aktualitások @ 08.09. 06:53

A helyi kerékpáros rendőrök román kollégáikkal visszatérően ellenőrzik a forgalmas helyeket Hajdúszoboszlón. A strandon a lopások megelőzésének lehetőségeire igyekeznek felhívni a figyelmet.

Hogyan védjük a gyermek hallását fesztiválszezonban?

Hogyan védjük a gyermek hallását fesztiválszezonban?

Egészség @ 08.09. 07:11

Javában dübörög a nyári fesztiválszezon, a jobbnál jobb zenei és kulturális kínálat pedig a kisgyermekes családok kedvét is meghozza a jól megérdemelt kikapcsolódáshoz.

Megújul a Lila Füge

Megújul a Lila Füge

Gasztronómia @ 07.07. 10:33

A boldogság otthon készül. Ezt vallja Havas Dóra is vagy ahogyan sokan ismerik Lila Füge, aki mindig is a főzés szerelmese volt, ezért is fogott bele egy blog írásába. A hobbi lassan munkává nőtte ki magát, a szenvedély azonban megmaradt, olyannyira, hogy a Lila Füge a napokban újjászületett és még több, még izgalmasabb recepttel, konyhai tippel várja az olvasókat. A lilafuge.hu online magazin célja, hogy a főzés és sütés vidám, kreatív és örömteli oldalát mutassa be számunkra.

Gamerek álom laptopja az Asus ROG

Gamerek álom laptopja az Asus ROG

Szolgáltatás @ 08.01. 18:51

Az Asus ROG (Republic Of Gamers) laptopjai, kifejezetten a gamer-ek igényeire szabott már-már a hagyományos PC teljesítményét megközelítő laptopok.

Első alkalommal adták át a JOY Social Media Award díjait

Első alkalommal adták át a JOY Social Media Award díjait

Ott voltunk @ 06.12. 08:51

Idén első alkalommal díjazta a közösségi média legmeghatározóbb hazai alakjait a JOY magazin. A Social Media Award díjátadó gálán nyolc különböző kategória jelöltjei közül az olvasók szavazati alapján kerültek ki a győztesek, többek között Rubint Réka, Csobot Adél, Kulcsár Edina, Istenes Bence, Kiss Ádám és Lakatos Márk.

Rihanna dögös feketéje tarolt

Rihanna dögös feketéje tarolt

Divat @ 06.17. 09:50

Rihanna kivágott fekete fürdőruhájába bújnánk a legtöbben, mégis szégyenlősek vagyunk a strandon – derül ki az Arena Fashion Index legújabb felméréséből. A tökéletes bikinit napokig keressük: fontos a fazon és persze az is, hogy passzoljon az alakunkhoz. Három fürdőruhánk van, abból kettőt biztosan magunkkal viszünk a nyaralásra az Arena Plaza legfrissebb kutatása szerint.

A debmedia.hu weboldal megfelelő működéséhez és fejesztéséhez elengedhetetlenek a sütik (cookie). A weboldal megtekintésével Ön hozzájárúl a sütik (cookie) használatához. Adatvédelmi irányelvek

Bezár (x)
Bezár (x)
Már kisebb vagyont gyűjtött egy jószívű hajléktalannak egy hálás brit diáklány

Már kisebb vagyont gyűjtött egy jószívű hajléktalannak egy hálás brit diáklány

Furcsaságok @ 2015.01.07.

Mostanáig negyvenhatezer font (19 millió forint) gyűlt össze adományokból egy jószívű prestoni hajléktalan megsegítésére, aki utolsó fontjait ajánlotta fel egy bankkártyáját elveszítő egyetemista diáklánynak.

Rengetegen buliztak a Campus Fesztiválon

Rengetegen buliztak a Campus Fesztiválon

Kultúra @ 07.24. 07:24

Rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe a vasárnap hajnalban véget ért 10. Campus Fesztivál - közölte a rendezvény sajtófőnöke.