Select Page

  • Debrecen időjárása
    Főleg felhős
    13°C
     

3 kg heroint találtak Gyálon

3 kg heroint találtak Gyálon

Fotó: Illusztráció

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt öt személlyel szemben emelt vádat, akik Törökországból szállították, majd Gyálon porciózták a heroint.

A vád szerint a vádlottak 2016 márciusában elhatározták, oly módon fognak pénzhez jutni, hogy Törökországból rendszeresen kábítószert hoznak be, és azt Magyarországon értékesítik. Egyik férfi külföldi ismeretsége révén megszervezte a kábítószer törökországi beszerzését, a szállítások időpontját. Ő gondoskodott a kábítószer behozatalában és értékesítésében szerepet játszó társai kifizetéséről is.

A vádlottak a kábítószerek szállításához egy gépkocsit vásároltak, melyben aztán rejtett tárolórészt alakítottak ki. Alkalmanként két autóval utaztak, az egyikben elrejtették és behozták a kábítószert, a mögöttük haladó gépkocsi pedig biztosította őket.

A vádlottak közül ketten 2017 februárjában, Románián és Bulgárián keresztül, ismét Törökországba utaztak. Ott társuk várta őket, aki addigra közel hat kilogramm heroint szerzett. A kábítószert a gépkocsi már kipróbált rejtekhelyére tették, és két járművel egymást kísérve visszaindultak Magyarországra.

A heroint Gyálra vitték, ahol egy lakás konyhájában hozzáláttak a kábítószer higításához, porciózásához és csomagolásához. A Budapest Rendőr-főkapitányság nyomozói ekkor érték tetten és fogták el a vádlottakat.

A Pest Megyei Főügyészség a nyomozás befejezését követően jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a bűnszervezet tagjaival szemben. A vádlottak közül négyen előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook