A Miniszterelnök szerint, 2022-re csak elektromos buszok közlekedhetnek a nagyvárosokban

Jóváhagyta a kormány Palkovics László éghajlatváltozási tervét, az új nemzeti energiastratégiát és a nemzeti energia- és klímatervet, amelynek segítségével még a legkedvezőtlenebb klímaváltozás esetében is képesek fenntartani a magyarok életét – mondta el Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón.

Az ország energiatermelésének 90 százaléka karbonsemleges lesz 2030-ra, amely a paksi atomerőműre és a napenergiára épül majd.

A miniszterelnök kiemelte, hogy Magyarország az élmezőnyhöz tartozik a klímavédelmi politika tekintetében, megelőzve ezzel Németországot, Hollandiát és Ausztriát is.

Orbán azt is ígérte, hogy februárban klímavédelmi akciótervet fognak bemutatni, amelyből ismertetett néhány pontot:
a terv szerint 2022-re a magyar városokban kizárólag elektromos buszok fognak közlekedni, az illegális szemétlerakókat megszüntetik, még idén mentesítik a folyókat a PET-palackoktól, valamint nagyobb erőfeszítéseket tesznek a műanyag csomagolások visszaszorítása érdekében.

Szeretlek Magyarország

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom