A Washington Post erősen rácsodálkozva ír arról, hogy Borkait a botránya után is újraválasztották

Külön cikket szentelt a Borkai-ügynek a Washington Post, amely név szerint említi Győr szexbotrányba keveredett polgármesterét. Az írás arra is kitér, hogy egy névtelen személy képeket és videókat töltött fel az internetre Borkaiék orgiájáról.

A lap ezután rácsodálkozik, hogy a győri polgármestert újraválasztották az október 13-i önkormányzati választáson, noha megjegyzik, az ügy nem maradt hatás nélkül: szerintük a botrány járult hozzá ahhoz, hogy a Fidesz elszenvedje az első nagyobb választási vereségét.

A cikkben egész konkrétan azt írják, elképzelni sem lehet annál nagyobb politikai botrányt, mint ami a győri polgármesterrel, Borkai Zsolttal történt.

A hvg.hu által megkeresett fideszes képviselők korábban teljesen egybehangzóan állították, hogy az ellenzék nagyarányú vasárnapi győzelme Borkai Zsolt botrányának tudható be, és ha nem pattan ki az ügy közvetlen a választások előtt, simán megismételhette volna a 2014-es sikereit a Fidesz.

Az amerikai napilap a legfrissebb fejleményt, hogy Borkai kilépett a Fideszből, már nem közli, csupán feltételezi azt a hazai sajtóban megjelent hírek alapján. A cikkben egyébként Wittinghoff Tamás is szóba kerül, hogy a kampányban nemcsak Borkairól, hanem róla is előkerült szexvideó.

Forrás HVG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom