Select Page

  • Debrecen időjárása
    Tiszta
    -2°C
     

Alumíniumot loptak a munkahelyükről, most felelniük kell érte

Alumíniumot loptak a munkahelyükről, most felelniük kell érte

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, sikkasztás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik huzamosabb időn keresztül loptak alumíniumot a munkahelyükről.

A két vádlott egy Kaposvár környéki épületgépészeti berendezéseket gyártó üzemben dolgozott segédmunkásként. A munkájuk során alumínium alkatrészekkel dolgoztak, illetve az üzemben nagyobb mennyiségű alumínium hulladék is keletkezett. A vádlottak ezt kihasználva, egy-egy műszak alkalmával a munkavégzésükhöz felhasznált fém profilokat, illetve fémhulladékot összegyűjtötték, majd kicsempészték a munkahelyükről, de csak olyan mennyiségben, hogy az még ne legyen feltűnő.

A vádlottak az alumíniumot változatos módon használták fel, a lopott anyagból otthonukban használati tárgyakat készítettek, egyikük egy üvegházat épített a kertjében, de 1 millió forint értékben adtak le alumíniumot fémhulladék felvásárló telephelyen is.

A vádlottak összesen közel 1,4 millió forint kárt okoztak az üzemnek.

Az ügyészség az I. rendű vádlottal szemben – aki jóval nagyobb értékre követte el a bűncselekményeket – felfüggesztett börtönbüntetés, míg társával szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, mivel mindketten büntetlen előéletűek.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook