Az EU- n kívül is van élet- állítja Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű ülését követően szombaton a portugáliai Beja városában a következőt mondta:

“Még messze vannak egymástól az álláspontok az Európai Unió következő többéves költségvetését illetően”.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy a jelenlegi hét évre szóló költségvetés után újat kell majd alkotni, olyat, ami gazdasági növekedéshez, végső soron pedig az emberek jólétéhez vezet.

“A viták elején vagyunk, nagyon messze vannak még az álláspontok” – fogalmazott.

A kormányfő szerint az előző évek gazdaságpolitikáját Brüsszelben rontották el, így emiatt ebben az évben az eurózóna “biztosan elveszíti a növekedési képességét, vagyis megáll.” Majd pedig hozzátette, hogy a rossz a gazdaságpolitikának nyilvánvalóan az euróövezeten kívül is lehetnek hatásai.

Orban Viktor a Britek kilépéséről annyit mondott ” a britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet.”

(Mti)

Forrás Blikk

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom