Cápafarkú gitárrájáját fogadott örökbe a MaVíz

A Magyar Víziközmű Szövetség idei, 2018-as Víz világnapi szlogenje a „Védd természetesen!” elnevezést kapta, nem véletlenül, hiszen mára már nem csak a víz tisztasága a kérdés… Környezeti károk, globális felmelegedés, árvizek és aszályok… egyre több és több minden károsítja a vizeinket és a talajt, így közvetve pedig a növényeket és az állatokat is.

A természetben azonban ott rejlik megoldás is! A zöld infrastruktúra az, ami egy olyan koncepcionális szemléletmód, amelynek célja, hogy – az ökoszisztéma elemeinek és kapcsolatainak védelmével és fejlesztésével – integrált módon biztosítsa a javakat és szolgáltatásokat, csökkentve a környezeti és klimatikus kockázatokat. Előnyei közé tartozik a jobb víz- és levegőminőség, a természetes élőhelyek növelése, új erdők telepítése, folyók visszakapcsolása az árterekhez, a vizes élőhelyek helyreállítása – ezek által pedig növelhető lenne az emberiség egészsége és életminősége.

Az örökbefogadással a Szövetség célja az, hogy jelképesen – a víziközmű ágazat nevében – a Föld állatait és növényeit védőszárnyai alá vegye és mindent megtegyen az ő megóvásukért, azért, hogy egyre kevesebb fajt veszélyeztessen a kipusztulás, hogy ezen a Földön minden és mindenki érezze azt, hogy szükségünk van rá.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom