Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Egészségügyi sztrájk lehet jövő év elején

Egészségügyi sztrájk lehet jövő év elején

A Független Egészségügyi Szervezet kész sztrájkolni jövő év elején, ha addig nem lesz érzékelhető béremelés – írja a hvg.hu.

– Miután megszellőztette a kormánypárti sajtó, hogy jöhet ez az év végi extra pénz, órási volt a várakozás – mondta a Népszava kérdésére Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szervezet (FESZ) elnöke, aki szerint hiába kaptak az orvosok rövid idő alatt igen nagy béremelést, ha az ágyak mellett dolgozók közül sokan továbbra is csak a szakmai minimálbér körüli összeget viszik haza. A háttérben dolgozó műszakiak, gazdasági szakemberek közül pedig csak azok érzékelhettek egy kis emelést, akik minimálbért kapnak.

A Népszavának Soós elmondta: még az eddigi emelésekkel együtt is az állami foglalkoztatottak fizetésének átlaga alatt marad az egészségügyben dolgozók bére. Ahhoz, hogy a keresetük elérje az átlagos szintet, legalább még egy negyvenszázalékos emelésre lenne szükség. “Ebben a helyzetben most csak az a jó, hogy nem írtuk alá ezt a bérmegállapodást, így minket nem köt semmi” – mondta Soós Adrianna, s azzal folytatta: mi ugyanis a legutóbbi küldöttgyűlésünkön már arról határoztunk, hogy a jövő év elején meghirdetjük a sztrájkkészültséget, ha addig nem lesz érzékelhető béremelés.

A Népszava cikke szerint az egészségügyben dolgozók körében jelentős az elkeseredés a beígért juttatások elmaradása miatt. Folytatás a Népszava oldalán!

Forrás: hvg.hu,Népszava
Fotó: Illusztráció

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook