Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Éjszaka rabolták ki az ittas állapotban lévő embert, vádat emeltek ellenük

Éjszaka rabolták ki az ittas állapotban lévő embert, vádat emeltek ellenük

Fotó: police.hu

A vád szerint a két elkövető pár napon belül két férfit is megtámadott azért, hogy az értékeiket megszerezzék.

A vádirat szerint a vádlottak 2017. április 17-én, kora hajnalban, a VII. kerület, Blaha Lujza téri aluljáróban figyeltek fel az ittas állapotban lévő sértettre, majd követték azért, hogy értékeit megszerezzék. A vádlottak a férfit a Rákóczi úton érték utol, ahol az egyikük mögé lépett és hátulról lefogta, míg társa átkutatta a ruházatát. A támadók a sértett nadrágjából kivették a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, illetve okiratokkal együtt, valamint elvették a férfi mobiltelefonját is.

Amikor a sértettet az őt hátulról lefogó vádlott elengedte, a férfi megpróbálta visszaszerezni az értékeit, ekkor azonban a másik vádlott őt arcon ütötte, majd társaival együtt elmenekült.

Ebben az elkövetésben részt vett egy harmadik társuk is, aki a vádlottak cselekményét figyeléssel biztosította.

A két vádlott pár nap múlva, 2017. április 19-én, a hajnali órákban, a XI. kerület, Bartók Béla úton ismét kifigyelt egy férfit. Utána mentek, majd amikor mögé értek, egyikük meglökte, ettől a sértett a földre esett. A férfi felállt, és megpróbált elmenekülni a támadói elől, ekkor azonban őt a másik vádlott ököllel arcon ütötte.

Az ismét földre kerülő sértett zsebeit ezután a vádlottak átkutatták, miközben egyikük még ezalatt is többször megrúgta a férfit. A vádlottak végül a sértett mobiltelefonját vették el, majd azzal elmenekültek a helyszínről.

A megtámadott és bántalmazott férfi esetében a súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülések reális veszélye fennállt.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben két rendbeli – egy esetben csoportosan elkövetett – rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, amely bűncselekmények büntetési tételének felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság által korábban közzétett felvételek:

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook