Fodor Gábor: vonják vissza a Stop Soros törvénycsomagot!

Fodor Gábor sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a sorosozást, a gyűlöletkeltést, a nem létező “Soros-zsoldosok” listázását, és vonja vissza az értelmetlen és felesleges indulatokat gerjesztő Stop Soros törvénycsomagot. A Liberálisok elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor és a Fidesz elüldözte Soros Györgyöt Magyarországról. Azt az embert, aki sikeres üzletemberként, sikeres befektetőként a szabadság, a nyitottság, a demokrácia egyik legnagyobb támogatója Magyarországon. Azt az embert, akinek vitathatatlan szerepe van a magyar rendszerváltásban. Aki tízmilliárdokat költött el arra, hogy Magyarország egy egyenlőbb, igazságosabb és demokratikus ország legyen. Támogatta a rendszerváltó ellenzéket, a független művészeket és a független sajtót, a magyar civil szervezetek létrejöttét és működését.

A magyar társadalom köszönettel tartozik Soros Györgynek az esélyegyenlőség előmozdításáért, a hátrányos helyzetűek segítéséért, a független média finanszírozásáért, a jogvédő civilek pártolásáért. Soros György a párttá alakuló Fideszt és a fiatal Orbán Viktort is éveken keresztül támogatta a rendszerváltás idején, ezért a kormánypárt is hálával tartozik neki.

Fodor Gábor a “Soros-listával” kapcsolatban leszögezte: a Magyar Liberális Párt visszautasítja a gyűlöletkeltés és az uszítás minden formáját, így a legsötétebb időket idéző listák készítését is. Támogatjuk az ELTE tanárainak és diákjainak tiltakozását a Soros-lista ellen. Nem hagyjuk, hogy elüldözzék Soros Györgyöt és az általa támogatott civil szervezeteket az országból! A magyar társadalomnak ki kell állnia a demokráciáért, a szabadságért, a jogállamért, a civil társadalomért. Ha Orbán Viktor valóban az egész társadalom miniszterelnöke akar lenni – ahogy reggeli rádióinterjújában mondta -, akkor véget vet a Fidesz Soros-ellenes lejárató hadjáratának, és visszavonja a Stop Soros törvénycsomagot.

(MTI – OS)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom