Humanitárius szervezetek döntöttek az összefogás mellett a Szcientológia egyház dísztermében

A Humanitárius Világnap alkalmából, augusztus 24-én pénteken a Szcientológia Önkéntes Lelkészek találkozót kezdeményeztek, mivel szükségesnek látták a civil szervezetek és alapítványok közötti párbeszédet.

Az esten minden részt vevő civil szervezet, alapítvány és önkéntes lehetőséget kapott tevékenysége bemutatására, céljai ismertetésére. A rendezvény résztvevői között voltak önkéntesek, szociális munkát ellátók, autentikus segítők, képességfejlesztők és közösségszervezők.

A találkozón megjelent vendégek tevékenységei szerteágazóak, céljuk azonban megegyezik:

„Segítséget nyújtani a rászorulóknak, valamint élhetővé, könnyebbé és boldogabbá tenni az emberek életét.”

A beszélők között jelen volt egy jól ismert egyetemi docens, aki azzal az üzenettel nyitotta meg az estet, hogy az emberbaráti hozzáállás csak az emberi jogok érvényre juttatásával érhető el, melyek fajra, bőrszínre vagy vallási hovatartozásra való tekintet nélkül minden embert megilletnek.

Egy romákat felkaroló egyesület elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a társadalomban megjelenő konfliktusok csak akkor kezelhetőek, ha felelősséget vállalunk egymás iránt.

Az Önkéntes Lelkészek magyarországi koordinátora, Juhász Anna kiemelte, hogy bár humanitárius tevékenységük egy része a katasztrófák idején történő segítségnyújtás, a legfőbb eszköz mégis az előrelátó felvilágosítás és oktatás, melyek segítségével a mindennapok “katasztrófáit” el lehet kerülni, ezzel pedig nagyobb békét lehet a társadalomban megteremteni. Elmondta azt is, hogy e közös cél eléréséhez összefogásra és egymás támogatására van szükség.

A résztvevők az eseményen arról is beszélgettek, milyen nehézségekkel találkoznak munkájuk során, ami pedig további ötleteket adott a többi szervezetnek egymás támogatásával kapcsolatban.

Az est kötetlen vacsorával és beszélgetéssel zárult, valamint az összefogásról született egyöntetű megállapodással.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom