Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    13°C
     

Ittasan elkötötték a szomszéd verdáját

Ittasan elkötötték a szomszéd verdáját

Fotó: illusztráció

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy tizenhét és egy tizennyolc éves férfival szemben. Az eset Hernádvécsén történt.

A vád szerint a két vádlott, akik fiatal koruk ellenére már többször voltak büntetve, 2017 májusában, az éjszakai órákban, ittas állapotban elhatározták, hogy valamelyik szomszédjuk házából elhoznak egy autót, hogy kocsikázhassanak. A vádlottak bementek egy, az utcában lakó férfi udvarára, és az ott parkoló autóba beültek. Elindulás közben azonnal nekiütköztek a kapu oszlopának, majd kihajtottak az udvarról, és rögtön az árokba csúsztak a kocsival.

A vádlottak kitolták a járművet az árokból, és elindultak vele. A kocsit a fiatalkorú vádlott vezette, jogosítványa nem volt. Néhány házzal odébb ismét nekiütköztek egy kerítés oszlopának.

Ekkor egy helybéli férfi, aki szemből érkezett autóval a helyszínre, kiszállította a fiúkat a gépkocsiból, és elvette tőlük a kocsikulcsot.

Az autóban mintegy hetvenezer forint összegű kár keletkezett.

Az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott azzal, hogy ennek időtartamára a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletüket.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook