Kedden folytatódik a vénasszonyok nyara, akár 26 fok is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is magasnyomás alakítja szárazföldünk nagy részén az időjárást, így sok napsütés, kevés felhő a jellemző, de a hajnali órákban képződött ködtakaró néhol csak igen lassan oszlik fel. Az anticiklon uralmának azonban hamarosan vége, ugyanis ennek peremén egy nagy kiterjedésű frontrendszer húzódik.

A rendszer középpontja amelyekhez a frontok tartoznak a Balti-tenger felett található. Azonban kontinensünk nyugati partjainál újabb alacsonynyomású központ mélyül ki. A frontok mentén erősen felhős az ég, szórványosan kisebb záporeső is előfordul. Európában a legmelegebb az Ibériai-félsziget déli részén van, itt helyenként 30 fok feletti értékeket is mérnek, de Franciaország délnyugati peremén, illetve a Balkán-félszigeten is 30 fok köré melegszik fel a levegő.

A leghidegebb az északi vidékeken, a Skandináv-félsziget északi csücskén van, itt néhol fagypontot sem éri el a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárásában kedd estig lényegi változás nem történik, marad a napos, száraz idő, de kissé csökken a ködhajlam.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Változó mennyiségű fátyolfelhő lesz az égen. Az éjszaka első felében még marad felettünk a magasszintű felhőzet, majd csökkenni kezd. Hajnalra helyenként pára-, ködfoltok képződnek, a Dráva mentén lehet sűrűbb a ködtakaró. Kedden gyorsan feloszlanak a ködfoltok, ezt követően napos, száraz idő várható, a nyugati tájak fölé sodródhat be némi fátyolfelhőzet. A délies szél helyenként megélénkül, kedden az Észak-Dunántúlon többfelé meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul. A szélvédett, derült területeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 26 fok között várható. (MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom