Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    30°C
     

A Liberálisok az ÁSZ-hoz fordulnak tiltott pártfinanszírozás miatt

A Liberálisok az ÁSZ-hoz fordulnak tiltott pártfinanszírozás miatt

Fotó: boszanett.blog.hu

A Magyar Liberális Párt az Állami Számvevőszékhez fordul Tarlós Istvánék propagandafüzete miatt, a Liberálisok szerint ugyanis a kiadvány esetében felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja.

A több tízmillió forintért készíttetett és 800 ezer háztartásba eljuttatott silány propagandakiadványban Tarlós István és helyettesei, valamint Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester, önkormányzati tanácsnok, – és ami a legfontosabb – országgyűlési képviselő-jelölt fényezi magát. A füzetben az elmúlt évek állítólagos várospolitikai eredményeit veszik sorra, a Liberálisok szerint azonban inkább azzal érdemes foglalkozni, amivel a városvezetés nem dicsekszik.

A Magyar Liberális Párt elkészített egy másik kiadványt, amelyben bemutatjuk a főpolgármester legfőbb mulasztásait és legnagyobb hibáit, hiszen a fővárosiak így kaphatnak teljes képet Tarlós István munkásságáról. Az “Ami Tarlós propagandafüzetéből kimaradt” című füzetünkben többek között szerepel, hogy elmaradt az M3-as metró teljes akadálymentesítése, a Petőfi híd és a Lánchíd felújítása. Ellehetetlenítették az Ubert, leállították a 4-es metró építését, kudarcba fulladtak a buszbeszerzések, és tömeges fakivágást rendeztek a Városligetben, az Orczy-kertben és a Kossuth téren.

Tarlósék propagandakiadványának nem csak a tartalma, de az időzítése is problémás, a megjelentetését ugyanis semmi nem indokolta. A városvezetés nyilvánvalóan az országgyűlési választásokra időzítette a füzet megjelenését. A közpénzből finanszírozott propagandaanyag kizárólag a kormánypárt érdekeit szolgálja a parlamenti választás kampányában.

A Liberálisok szerint nem a 400 ezer forintért bérelt pártirodák, hanem a Tarlós-féle propagandakiadvány számít tiltott pártfinanszírozásnak, a Magyar Liberális Párt ezért az Állami Számvevőszékhez fordul. Felszólítjuk az ÁSZ-t, hogy az ellenzéki pártok vegzálása helyett inkább azzal foglalkozzon, hogy a Fővárosi Önkormányzat ne a budapesti adófizetők pénzéből finanszírozza a Fidesz kampányát!

MTI

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook