Magyarország az egyik legfontosabb alkotóeleme az Egy övezet, egy út politikának

Magyarország az egyik legfontosabb alkotóeleme az Egy övezet, egy út politikának a visegrádi országok között is – mondta a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Tuan Csie-lung abból az alkalomból nyilatkozott a közszolgálati csatornának, hogy a két ország hetven évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot.

A nagykövet úgy fogalmazott, 2013-ban hirdették meg az új gazdasági politikát, és ezzel csaknem egy időben indította el Magyarország a keleti nyitás politikáját, ez jelentős javulást eredményezett a két ország kapcsolataiban.

Hozzátette: Magyarország korábban is fontos partnernek tekintette Kínát, sok segítséget és támogatást nyújtott az országnak.

A kapcsolat történetéből kiemelte azt a stratégiai megállapodást, amelyet 2017-ben kötött Orbán Viktor miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy övezet, egy út fórumon Pekingben.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom