Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    15°C
     

Még 1 nap és végre véget ér a hőség

Még 1 nap és végre véget ér a hőség

Hétvégéig tart a kánikula, a helyenként kialakuló záporok, zivatarok okozhatnak átmeneti felfrissülést. A hétvégén érkező hidegfront vet véget a hosszan tartó hőségnek!

Részletes előrejelzés

Augusztus 21-én 12 órától másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, ami még mindig tart. (MTI)

Ma délelőtt az erősen felhős égbolt mellett helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok.  Délután többfelé erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből a Duna-Tisza közén szórványosan, másutt néhol várható csapadék. Estétől nyugat felől zivatarrendszer éri el térségünket, heves zivatarokra is számítani kell. Élénk lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Szombaton a Dunántúlon erősen felhős, másutt változóan felhős lesz az ég, záporok, zivatarok formájában csapadék várható. Változó irányú szél lesz. Kora délután 25, 30 fok várható.

Vasárnap borult lesz az ég, országszerte kiadós esőzés várható. Az északnyugati szél viharos lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Hétfőn az ország nagy részén túlnyomóan borult, esős időre van kilátás. Viharos lesz az északi szél. 14, 19 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden átmenetileg felszakadozik a felhőzet, napközben a változóan felhős ég mellett több órára a nap is kisüt. Északkeleten a megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar kialakulhat. Az északi szél erős lesz. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a több órás napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja, számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook