Mint a hetvenes években

Kiürültek a boltok polcai, majdhogynem háborús helyzetre készülnek fel egyesek. Túlzott mértékű az óvatosság.

Itthon is észrevehető már, hogy egyes nagyáruházak polcai üresek, mert elfogytak a tartós élelmiszerek.

Bár itthon még nincs regisztrált fertőzött, és nincs pánikhangulat sem, ennek ellenére a járvány nálunk is érezheti a hatását.

Az InfoRádió riportere felkeresett egy óbudai szupermarketet, hogy ő maga is szemügyre vegye, mi a helyzet, továbbá megkérdezze a vásárlók tapasztalatait.

A 3. kerületi szupermarketben a tapasztalat az volt, hogy a polcok tele vannak, bár a dolgozók folyamatosan a készletet igyekeznek feltölteni . „Folyik a felvásárlás indokolatlanul” – mondta egy idős férfi.

Van, aki egyáltalán nem érzi, hogy a polcok jobban ki lennének ürülve; más azt mondta, a környezetében nincs pánikhangulat, de az is igaz, hogy az ismeretségi körében páran már gondoltak arra, hogy több élelmiszert vásároljanak otthonra. Bár Óbudán nem, az unokáját Soroksáron meglátogató férfi egy ottani szupermarketben találkozott üres polcokkal. A legtöbben egyébként lisztből vásárolnak sokat, de volt, aki kutyakonzervből vett magához több tucatnyit.

Egyesek szerint ez a felvásárlás a pánik jele, ami a médiából áradó információknak és képeknek is köszönhető: egy nő szerint például a karantén szóról rögtön az ugrik be az embereknek, hogy az otthonaikat nem hagyhatják el, így élelmiszert sem tudnak beszerezni. Olyan álláspont is volt, miszerint az emberek pánikhangulata a fertőzés erősödésével együtt növekszik majd. A nyilatkozó azt is elmondta, a lázcsillapítók is nagy számban fogynak.

„Én még csak a szorongást érzem” – mondta egy nő. Bár „háborús” helyzetre nem számít, úgy látja, jelenleg az egészségére próbál mindenki koncentrálni, például a már hiánycikknek számító szájmaszkok beszerzésével.

Forrás Blikk

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom