Select Page

  • Debrecen időjárása
    Részben napos
    21°C
     

Nemzeti összetartozás napja – Potápi: az összetartozásba vetett hit tartotta meg a hazájuktól elszakított magyarokat

Nemzeti összetartozás napja – Potápi: az összetartozásba vetett hit tartotta meg a hazájuktól elszakított magyarokat

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára

A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartotta meg évtizedeken keresztül, és ez megmaradásuk legerősebb motorja ma is – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Budapesten.

Potápi Árpád János a nemzeti összetartozás napján tartott ünnepségen kiemelte: e nap legreményteljesebb üzenete az, hogy dacára az elnyomásnak, a jogfosztásnak, az évtizedes elszakítottságnak, a határainkon túl ma is élnek magyarok.

Hangsúlyozta: a magyar kormány célja, hogy a nemzeti összetartozás stabil építményére építkezve segítse a nemzet egységének megvalósulását.


“Mi, magyarok olyan egységes nemzetet építünk, amelyben az állampolgárság mindenkit megillet, amelyben az anyasági támogatás mindenkinek jár. Olyan egységet, amelyben az anyanyelvi oktatás mindenkinek biztosított, amelyben egy erdélyi vagy egy kárpátaljai magyar iskola megmaradása közös ügy. Olyan közösséget, amelynek tagjai egyaránt megkapnak minden támogatást a szülőföldön való boldoguláshoz” – jelentette ki az államtitkár.

(MTI)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook