Nemzetközi Vámnapot ünnepel pénteken a NAV

A repülőterek és a határátkelők kivételével változik az ügyintézés a NAV bizonyos igazgatóságainál január 26-án, pénteken. Ekkor ünneplik a Nemzetközi Vámnapot – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Világszerte 1983-tól január 26-án ünneplik a vámszolgálatok munkatársait, a brüsszeli székhelyű Vám Világszervezet 1953. január 26-i első ülésnapjára emlékezve. Magyarország 1968. óta tagja a szervezetnek, a magyar kormányzat pedig egy 1992-ben kiadott kormányrendelettel csatlakozott a világszervezet „Nemzetközi Vámnap”-ról szóló határozatához. 1993-tól így Magyarországon is e napon köszöntik a vám- és pénzügyőri szakterület hivatásos munkatársait.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. CXXII. törvény a szervezet hivatásos állományú tagjai számára a Nemzetközi Vámnapot munkaszüneti napnak minősítette, így – a repülőterek és a határátkelők kivételével – a megyei adó- és vámigazgatóságok vám- és pénzügyőri területén, valamint a regionális bűnügyi igazgatóságokon csak ügyeletet tartanak.

A NAV ezúton kéri az ügyfelek megértését, valamint azt, hogy a Nemzetközi Vámnapon – a lehetőségekhez mérten – csak sürgős ügyekben forduljanak vám- és pénzügyőri jellegű ügyekkel az igazgatóságokhoz.

A Nemzetközi Vámnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyekkel foglalkozó szakterületének munkarendjét nem érinti.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom