Orbán Viktor: a legrosszabbra is fel kell készülnünk a koronavírus miatt

Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában adott nyilatkozatában szólt a koronavírus veszélyeiről illetve magyarországi helyzetről és a felkészülésről.

Mint mondta, “Nincs baj, de a legrosszabbra is fel kell készülnünk. Az egész világ egy nagy falu, ami az egyik végében történik, az pillanatok alatt átér a másik végére”

A kormányfő bejelentette, hogy péntek reggel felállt az operatív törzs Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. A csapat tagjai között ott van a védekezés irányításával megbízott országos tisztifőorvos is.

A miniszterelnök úgy véli a helyzetet komolyan kell venni, nem szabad engedni elbagatellizálni a dolgot. Szerinte Magyarországon leginkább az idősekre és krónikus betegekre kell figyelni, a kérdés pedig az, mennyire tudják összehangolni a szükséges idegenrendészeti, közegészségügyi és közigazgatási lépéseket.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom