Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki képzést indít a Debreceni Egyetem

A kétféléves továbbképzés a precíziós gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen, komplex, naprakész tudásanyagot garantál agrár vagy műszaki területen BSc vagy MSc diplomával rendelkezők számára.

Az oktatást a precíziós növénytermesztéshez kapcsolódó, több éve folyó kutatási-fejlesztési tevékenység, a színvonalas képzés megvalósításához szükséges oktatási-módszertani fejlesztések és fejlett infrastrukturális háttér alapozza meg. A kar rendelkezik távérzékelési felvételek elkészítését szolgáló precíziós növénykamerákkal, a kamerákat hordozó mezőgazdasági drónnal, talajtérképező szkennerrel, talaj- és növényvizsgáló precíziós szenzorrendszerekkel, a térinformatikai adatbázisok létrehozására és elemzésére alkalmas térinformatikai laborral, az adatbázisok feldolgozásához szükséges szoftverekkel is.

A 2019. februárjától induló szakirányú továbbképzésre agrár és/vagy műszaki területen BSc, MSc diplomával rendelkező frissen végzettek, gyakorló szakemberek és a technológia iránt érdeklődők jelentkezhetnek, január 15-ig. A kétféléves képzést a résztvevők precíziós mezőgazdasági szakmérnök szakképesítéssel zárják.

(Forrás: hirek.unideb.hu)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom