Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emmi dolgozói

Egyszülős családban és nevelőotthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emberi Erőforrások Minisztériumnak (Emmi) dolgozói.

A névre szóló ajándékcsomagokkal a József Attila Gyermekotthoni Központban nevelkedő 140 gyermeket és 100 egyszülős családot ajándékoznak meg a minisztérium dolgozói.

Az ajándékokat szombat délelőtt indította útjára Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára valamint az Emmi munkatársai.

Fülöp Attila Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének üzenetét tolmácsolva kiemelte: karácsonykor talán azoknak a gyermekeknek a legnehezebb, akik nem ünnepelhetnek családi körben. Az Emmi munkatársai az ő karácsonyukat szeretnék szebbé tenni hagyományos karácsonyi gyűjtésükkel.

Fülöp Attila szerint a gyermekotthonokban dolgozó nevelők küldetése, hogy szerető környezetet biztosítsanak és irányt mutassanak a gyermekeknek. A gyermeküket egyedül nevelő édesapák és édesanyák pedig egyszerre kell, hogy ellássák mindkét szülő szerepét.

“Küldetésük elvégzéséhez azonban szükségük van a mi közös segítségünkre is” – tette hozzá az államtitkár.

A József Attila Gyermekotthoni Központ gyermekeinek kívánságlista alapján készítettek ajándékcsomagokat a minisztérium dolgozói. Az ajándékok között van fülhallgató, távirányítós autó, hangszóró, édesség, baba, játékkonyha, táska, görkorcsolya, könyv, ruha, sportmez, edzőcipő. Emellett közösen használható játékokat, labdákat, pingpongütőket, társasjátékokat is kapnak a gyerekek.

Az egyszülős családok tartós élelmiszert, édességet tartalmazó csomagokat kapnak, az adományokat az Egyszülős Központ juttatja el a rászoruló családokhoz.

(Cikk: MTI, Fotó- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom