Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Tiszta
    21°C
     

Sztársportolók szépítették meg a Klauzál teret

Sztársportolók szépítették meg a Klauzál teret

Szombaton jön a Budapest Urban Games

Szeptember elsején elözönlik az utcákat és a tereket, sőt még a Dunát is birtokukba veszik a sportolók. Indul a Fővárosi Önkormányzat által életre hívott harmadik Budapest Urban Games (BUG), azaz a városi sportok fesztiválja! Az ingyenes utcalimpia idén három helyszínen ötféle sportolási lehetőséget kínál, a rendezvényt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Sticzay Péter főszervező és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó mutatták be a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatón.

Az előkészületek közben megszépült a városi sportolás egyik kultikus helyszíne, a Klauzál téri grund is, amelyet a BUG önkéntesei, szakági sportolók és az üggyel szimpatizáló sztársportolók együtt újítottak fel. A kosárpalánkok és focikapuk új hálót, a pálya, a kerítések és a kapuk pedig új festést kaptak, az utolsó ecsetvonásokat a sajtótájékoztató szereplői húzták meg.

A Klauzál téren tartják a grundfoci meccseket, valamint bemutatkozik egy igazi városi sportág, a kosárlabda alternatív változata, a streetball is. A Citadellánál öt és tíz kilométeres távon versenyeznek majd a futók, valamint újdonságként az érdeklődők próbára tehetik magukat a laser runban is, amely a futás és a lövés kombinációjából áll. Átúszni a Dunát a város közepén igazán különleges kaland, tavaly sokan éltek is a lehetőséggel. A BUG szervezői a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is meghirdetik a programot, a versenyzők a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között versenghetnek a stopperórával.

– Az utcalimpia amellett, hogy egy látványos program, alkalmas arra is, hogy rácsodálkozzunk, mennyire szerethető helyen élünk, és milyen sok sportolási lehetőségünk van. Ugyanakkor fontos, hogy a városi sport ne csak egy napra legyen az életünk része. Jövőre Budapest lesz Európa Sportfővárosa, ez hatalmas elismerést jelent számunkra, de egyúttal sok kihívást is tartogat. Azon dolgozunk, hogy a mindennapos testmozgás a budapestiek mindennapjainak részévé váljon – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

– Versenyzőként augusztus 30-án éjfélig lehet regisztrálni a programokra a budapesturbangames.hu weboldalon. Aki szeretne részt venni, jobb, ha siet, mert már csak néhány hely maradt szabadon. Szeretettel várjuk a nézőket is, természetesen minden program ingyenes – mondta Sticzay Péter főszervező.

A versenyen egy különleges női csapat is indul: Koltay Anna televíziós futásban, Földházi Zsófia öttusázó laser runban, Stumpf Kata műsorvezető úszásban, Trokán Nóra színésznő streetballban, Bujdosó Bianka kommunikációs szakember pedig fociban méreti meg magát.

– Elmondhatom, hogy közel 40 éve vagyok sportoló, most a Ferencváros igazolt triatlonistájaként versenyzek. Azt, hogy Budapest a sport fővárosa, aligha vitatja el tőlünk bárki. Szeretek a városban biciklizni, futni, kedvelem a street workout műfaját is, nincs a mozgásnál felszabadítóbb élmény. A Duna átúszás a BUG egyik igazi különlegessége – mondta Kovács Kokó István olimpiai- és világbajnok ökölvívó.

– Ez a grund számomra a világ közepe, minden fontos élményen, tapasztalaton itt estem át először. Itt rúgtam a bőrt, itt esett meg az első csók, innen mentem az első edzésre. Örülök, hogy megtelik a tér sportolókkal, a BUG megmutatja azt is, hogy milyen közösségteremtő értéke van a mozgásnak – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akik ezúttal streetballban mérette meg magát, Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszóval valamint Hrutka János egykori válogatott labdarúgóval és Sticzay Péter főszervezővel.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook