The Washington Post: Orbán győzelme az európai szélsőjobb győzelme is

A bevándorlásellenes Orbán Viktor pártjának újraválasztása – és lehetséges kétharmados többsége – várhatóan lehetőséget ad arra, hogy az ország tovább távolodjon a demokráciától – írja a The Washington Post.

A lap arról is beszámol, hogy a második legnagyobb párt a parlamentben a szélsőjobboldali Jobbik lesz, amely nagyban egyetért a Fidesszel, ha a bevándorlás ellenzéséről van szó.

A WP szerint elmúlt nyolc évben Orbán drasztikus változtatásokat vitt véghez a magyar alkotmányban, igyekezett megbontani a fékek és ellensúlyok rendszerét és elhallgattatni a kritikusait, különösen a médiát – derül ki a hvg.hu szemlézéséből.

A cikk szerint az, hogy újra Orbán Viktor és a Fidesz alakíthat kormányt, az európai szélsőjobb számára is győzelem, hiszen a magyar miniszterelnöknek a 2015-ös terrortámadások óta a fő üzenete a migránsok démonizálása.

A szerző megjegyzi azt is, hogy a II. világháború óta most először fordult elő, hogy egy ország vezetője olyan egy zsidó pénzembert – Soros Györgyöt – tett meg felelősnek a nemzetét ért vélt csapásokért, és ezzel választást is tudott nyerni.

A beszámoló kitér a Stop Soros törvénycsomagra, civil szervezetek működésének akadályozására és azok várható kitiltására is.

(Forrás: hvg.hu)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom