Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Több mint háromszázmillió forintból fejlesztik Eger kerékpárút-hálózatát

Több mint háromszázmillió forintból fejlesztik Eger kerékpárút-hálózatát

Fotó: illusztráció

Háromszázmillió forintot meghaladó uniós és állami támogatásból mintegy három kilométernyi gyalogutat és kerékpárutat alakítanak ki Eger déli iparterületének környékén – közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Habis László (Fidesz-KDNP) elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, bruttó 305 millió forintból várhatóan idén októberre elkészülő beruházás célja a Kistályai út és a déli iparterület közlekedésének fejlesztése, ezen belül kerékpáros útvonalak kialakítása.

Fontos szempont a munkába járás feltételeinek javítása és biztonságos alternatív közlekedési lehetőségek megteremtése az egriek, különösen a déli városrészén élők és dolgozók számára – tette hozzá. Közlése szerint a projekt keretében 1685 méter aszfaltburkolatú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton, egészen a Kőlyuk úti csomópontig. A Kőlyuk úton a Bánki Donát útig 500 méter hosszban kerékpáros nyomvonal létesül, amelyet felfestésekkel és táblákkal jelölnek ki. Szintén felfestéssel jön létre kerékpárút egy további 800 méteres szakaszon, a Kőlyuk úttól Andornaktálya közigazgatási határáig.

A fejlesztés során így összesen mintegy 3 kilométernyi gyalog- és kerékpárút épül a déli iparterület környékén – közölte a polgármester.

(MTI)

 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook