Új sportpark épül a Veres Péter kertben

Az Új Főnix Terv egyaránt koncentrál a belváros, a lakótelepek és a városközponttól távolabb eső városrészek fejlesztéseire. Cél az is, hogy városrészi alközpontok jöjjenek létre, ahol minden fontos jóléti szolgáltatást igénybe tudnak venni a környéken élők.

Az Új Főnix Terv Élhető város programjának része egy új sportpark megépítése a Veres Péter kertben. A Vay Ádám utca és a Vak Bottyán utca sarkán, a játszótér mellett létesül olyan szabadtéri edzőterem, amely segíthet abban, hogy a környéken élők egészségesebben éljenek. Amíg a gyermekek játszanak, addig a szüleik sportolhatnak – erről tartott sajtótájékoztatót a városrész egyéni önkormányzati képviselője, Papp Viktor április 19-én.

  • A sportpark alapterülete 176 m2 (11 m x 16 m), 1-1 m biztonsági sáv kialakításával, illetve egy, a használat szabályait és módjait tartalmazó információs táblával.
  • A sportpark területét gumi burkolattal látják el a könnyebb használhatóság, a minimális karbantartási igény, a hosszú élettartam, valamint az esetlegesen bekövetkező esés csillapításának érdekében.
  • A sportparkban 16 típusból összesen 25 db eszközt telepítenek oly módon, hogy a legkedveltebb mozgásformákra (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz stb.) lehetőséget adó eszközökből több darab is elérhető legyen.
  • Az eséstávolságokat figyelembe véve összesen 6 db elemcsoportot építenek ki. Ezen elemcsoportok az alábbi eszközöket tartalmazzák:
  • függeszkedő, húzódzkodó, fellépő egység, fekvőtámaszozó egység, függeszkedő, tolódzkodó, korlát, bordásfal, hasizom erősítő, hátizom erősítő.
  • A különböző típusú eszközök segítségével más-más izomcsoportok átmozgató edzését biztosítja a szabadban kialakításra kerülő sportpark.
  • A sporteszközök egyenként és a sportpark egésze is az EN 16630:2015 szabványnak megfelelő, míg a gumiburkolat az uniós szabványok szerint készül el.
  • A kivitelezés 2018. április 19-én kezdődött és a vállalkozónak 50 nap áll rendelkezése a munkára.

(Forrás: DMJVÖ, Fotó: Miskolczi János)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom