Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    7°C
     

Vallásközi párbeszéd találkozó a barátság világnapja alkalmából

Vallásközi párbeszéd találkozó  a barátság világnapja alkalmából

A barátság világnapja alkalmából július 26-án az Út a Boldogsághoz Magyarország szervezésében vallásközi kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelynek a szcientológia egyház nyújtott helyet a Váci úti épületében.

A Vallásközi párbeszéd az erkölcsökről című eseményen a zsidó, az iszlám, az egyesítő egyház, az adventista és a szcientológia vallások képviselői, valamint egy neves keresztény vallásszociológus vitatta meg társadalmunk főbb erkölcsi problémáit. A résztvevők hangsúlyozták, hogy a képviseltetett vallások milyen iránymutatást adnak az embereknek a mértékletesség, a szabadosság és a másokkal való bánásmód terén.

A beszélgetés alapját Az út a boldogsághoz nem-vallásos erkölcsi szabálygyűjtemény néhány pontjáról készült kisfilmek bemutatása adta. Ezt a könyvet L. Ron Hubbard, amerikai humanitárius és filozófus írta 1981-ben. A beszélgetés után a közönségnek lehetősége volt kérdéseket is feltenni, így egy interaktív párbeszéd alakult ki a vallások képviselőivel.

Annak ellenére, hogy történelmi és világnézeti különbségek is feszültek egyes vallások között, a rendezvény békésen zajlott. A nézeteltérések és ideológiák finom egyeztetése mellett a jelenlévő vallási képviselők megállapították, hogy léteznek aranyszabályok, melyek betartása szükséges egy boldog és teljes élethez, és amelyek valamilyen formában minden vallásban megtalálhatóak.

Egyöntetű véleménye volt minden képviselőnek, hogy erősíteni kell az Út a Boldogsághoz Magyarország által szervezett vallásközi párbeszédet és hagyományt kell belőle teremteni.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook