Változás Szövetsége: Tiborcz István vagyonából fizessék ki az Elios-botrány miatt kiszabott büntetést!

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja akciósorozatot indított “Zár alá vesszük a Tiborcz-vagyont!” címmel, hogy bemutassák Orbán Viktor vejének csodaszámba menő vagyonosodását és több tízmilliárd forintot érő ingatlan-portfólióját. A sorozat első állomása az a Mahart-székház volt, amelyet 2016 végén kaparintott meg a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.

A Tiborcz-cégbirodalomat bűnszervezetszerűen elcsalt uniós és központi támogatásokból építették fel. Ha egy-egy bevásárláshoz nem volt elég pénze Tiborczéknak, ráadásként még állami tulajdonban álló bankok is kivételes nagyságú hiteleket adtak hozzá.

A Tiborcz Istvánhoz köthető cégbirodalom törvénytelen működése, az Orbán család példátlan meggazdagodása, a miniszterelnök lányának “saját lábra” állása 13 milliárd forintos büntetést vonhat maga után. Összehasonlításként felhívjuk rá a figyelmet, hogy ez az összeg megközelíti a Szent Margit Kórház négyéves állami támogatását.

Orbán családjának meggazdagodását nyilvánvalóan közpénzből finanszírozták. De azt már nem tűrjük, hogy a törvénytelen ügyletek miatt kiszabott büntetéseket is velünk fizettessék ki! Ne a tisztességesen adózó állampolgárokkal vitessék el a balhét! A Változás Szövetsége szerint Polt Péter legfőbb ügyész feladata az lenne, hogy az elkövetők vagyonát a várható büntetés mértékéig zár alá veszi. A kiszabott büntetést pedig majd ezeknek a vagyontárgyaknak az értékesítéséből kellene kifizetni.

Bősz Anett és Bárány Balázs a választásokig minden héten egy-egy újabb helyszínen mutatja majd be, hogy mely kastélyok, szállodák és rezidenciák kerültek a bűnszervezet tulajdonába, majd szimbolikusan zár alá veszik ezeket az épületeket.

(MTI – OS)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom