Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    13°C
     

Virtuózok: pénteken a Nagyok válogatóját láthatják a nézők

Virtuózok: pénteken a Nagyok válogatóját láthatják a nézők

A 4. évadban ma a Nagyok korcsoportjának válogató adását láthatják a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójának nézői a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán: a 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban tizennyolc tehetség, köztük visszatérő versenyzők is bemutatják produkciójukat a zsűrinek.

A válogatóból kilencen jutnak tovább a korcsoportos elődöntőbe. Az előző évadokhoz képest megújult stúdióképpel és látványvilággal várja a Virtuózok a nézőket. A Nagyok – a Kicsik és a Tinik válogató adásaihoz hasonlóan – a műsor végén tudják meg, hogy megkapják-e valamelyik zsűritag hegedűjét, és ha nem, akkor benne lesznek-e abban a négyben, akik továbbjutásáról a zsűri közösen dönt.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok Személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatóak, melynek műsorvezetője Béli Ádám. Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével. A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám – a MédiaKlikk oldalán és a MédiaKlikk Plusz applikációt letöltve visszanézhető a műsor és a továbbjutott versenyzőkről információk is olvashatók.

(MTI)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook