Zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntették az Újpestet

A klubot a címvédő MOL Vidi FC december 8-i újpesti vendégjátéka miatt szankcionálták a “rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban” – áll az MLSZ honlapján olvasható indoklásban.

A Debreceni VSC-t a Budapest Honvéd elleni, hazai mérkőzésen “szurkolói által elkövetett, másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok skandálása miatt” két szektor bezárására kötelezte a bizottság.

Csertői Aurélt, a Paks vezetőedzőjét egy bajnoki mérkőzésről tiltották el.

A fegyelmi bizottság elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el a Diósgyőr-Kisvárda mérkőzésen Vernes Richárd (Diósgyőr), a MOL Vidi-Ferencváros mérkőzésen pedig Pátkai Máté és Vinícius Paulo (Vidi FC), valamint Leandro de Almeida (FTC) által elkövetett szabálytalanságok kapcsán.

(MTI, Fotó: Pixabay)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom