II. Erzsébet teljesítette kedvenc unokája kívánságát

Áldását adta a brit királynő január 13-án ahhoz, hogy Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a jövőben önálló, a monarchiától anyagilag független családi életet éljen.

Az udvar hétfő esti közleményéből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy II. Erzsébet királynő nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést, és azt szerette volna, ha Harry és felesége a királyi család teljes jogú tagja marad.

A királynő hétfőre családi csúcstalálkozót hívott össze a téli rezidenciájára, Sandringham kastélyába a helyzet rendezésére.

A Buckingham-palota, a királyi család első számú londoni hivatala által hétfő este kiadott közleményben a Erzsébet királyné tudatja, hogy a család nagyon konstruktív megbeszélést tartott Harry és családja jövőjéről.
A személyes jellegű, egyes szám, illetve többes szám első személyben megfogalmazott nyilatkozat szerint a királynő és családja teljes mértékben támogatja Harry és Meghan szándékát arra, hogy fiatal családként új életet teremtsenek maguknak.

Bár jobban szerettük volna, ha a királyi család teljes munkaidőben dolgozó tagjai maradnak, tiszteletben tartjuk és megértjük azt vágyukat, hogy függetlenebb családi életet éljenek, miközben továbbra is az én családom megbecsült tagjai lesznek” – fogalmaz közleményében a brit uralkodó. Hozzáteszi: Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy új életüket nem kívánják közpénzből finanszírozni. Mindezek alapján megállapodás született arról, hogy a következő, átmeneti időszakban „a Sussexek” Kanadában és az Egyesült Királyságban élnek majd – adta hírül a királynő.
(Cívishír)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom