Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    10°C
     

Arany fokozatú díjjal ismerte el a Magyar Speciális Olimpia Mága Zoltán eddigi munkáját

Arany fokozatú díjjal ismerte el a Magyar Speciális Olimpia Mága Zoltán eddigi munkáját

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke a szervezet alapításának 25. évfordulója alkalmából Diósjenőn szervezett jubileumi ünnepségen adta át a művésznek az elismerést jelentő arany plakettet. A szervezet elnöke köszönetet mondott a hegedűművésznek az eddigi áldozatos munkájáért, kiemelve, a speciális olimpikonok számára minden apró segítség hatalmas kincsnek számít, és Mága Zoltán kiállása példát mutat a teljes társadalomnak. A rendezvényen részt vett  Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke is.


Mága Zoltán már hosszú évek óta művészként, közszereplőként, és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tiszteletbeli művészeti nagyköveteként segíti a speciális olimpikonokat és a szervezet törekvéseit. Legutóbb októberben művészbarátaival a Zene Világnapján, október elsején jótékonysági koncertet tartott a Szent István-bazilikában a 2015-ös Los Angelesi Nyári Világjátékokon részvevő sportolók javára. A Prima Primissima-díjas hegedűművész a Hegedűvel a világ körül címmel zajló száz állomásos missziója közben tartott koncerttel a fogyatékkal élők helyzetére is felkívánta hívni a figyelmet, hogy egy apró támogatással, vagy pusztán egy kis figyelemmel is esélyt, lehetőséget lehet adni a hátrányokkal élő embereknek. Mága Zoltán fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, a fogyatékkal élő, vagy beteg gyermekek is esélyt kapjanak egy teljes, és gazdag életre, és hátrányaik ellenére kibontakozhasson tehetségük, amely erőt és inspirációt ad számukra. Mága Zoltán rendkívül megtisztelőnek és fontosnak tartotta, hogy a speciális olimpikonokat segítő társadalmi szervezet tiszteletbeli művészeti nagykövete címét jótékonysági koncertjén, Isten házában, abban a templomban vehette át, ahonnan már számtalan jótékonysági akciósorozatot indított útjára.


A Szent István-bazilikában tartott koncerten, amelynek fővédnökségét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, valamint Tarlós István főpolgármester vállalta, összesen 3,5 millió forint adomány gyűlt össze, hogy a speciális olimpikonok  jövőre a Los Angeles-i Nyári Világjátékokon képviselhessék hazánkat.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook