Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    10°C
     

Bódi Sylvi: Rosszul vagyok a hollywoodi filmektől

Bódi Sylvi: Rosszul vagyok a hollywoodi filmektől

Bódi Sylvit legtöbbször egzotikus környezetben láthatjuk, ahol imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. A különleges helyszíneken sokszor lehet látni cápákat, így a modellnek is van saját élménye ezekkel a fenséges ragadozókkal kapcsolatban. Most ezekről a találkozásokról mesélt a Discovery Channelnek a héten kezdődött Cápák hete műsor kapcsán.

Bódi Sylvi, a csinos műsorvezető évek óta kétlaki életet él, bár Budapest a bázisa, az év nagy részében különleges tájakra utazik, hogy két nagy szenvedélyének hódolhasson: a szörfözésnek és a különböző kultúrák megismerésének. A modell a kivételes szépségű helyszíneken is szívesen pattan deszkára, nem rettenti el a cápák esetleges felbukkanása sem. Elmondása szerint a szörfösök védik ezeket a kecses ragadozókat, és tiszteletben tartják az élőlény territóriumát, de szükség van a szabályok pontos ismeretére, hogy ne legyen baleset a találkozás vége.

„Életem során háromszor találkoztam eddig cápával, és mivel ismertem a szabályokat, és figyeltem a jelekre, mindet sikeresen megúsztam. Az első találkozásom Jáva szigetén történt, a deszkán ültünk és vártuk a hullámot. Először nem voltam biztos benne, hogy jól láttam, de később megint felbukkant tőlünk vagy három méterre, akkor döntöttem úgy a partneremmel, hogy azonnal kievezünk. Később, még kétszer találkoztam cápával, egyszer Észak-Karolinában, és Balin. Az észak-karolinai eset nagyon durva volt, mi ép bőrrel megúsztuk a cápák felbukkanását, de aznap tőlünk 10, és 50 kilométerre két halálos támadás is volt” – mesélte Sylvi.

 

Ennek ellenére ezek a történetek sem tántorítják el a szépséget, hogy továbbra is bemerészkedjen a vízbe. Elmondása szerint nem félni kell a cápáktól, hanem tisztelni őket, és elővigyázatosnak lenni.

„A cápák sosem direkt kóstolják meg az embert, hanem a legtöbbször csak tévedésből. Inkább választanak egy jó zsíros fókát, mint minket, de sajnos a túlhalászás, és az élőhelyek pusztítása miatt ez a ragadozó is csak megragadja a kínálkozó alkalmat, ha éhes. Ha zavaros a víz, könnyen összetévesztenek egy lábat egy hallal, így ilyenkor sem direkt támadnak emberre – magyarázta a híresség.

A modell szerint a tenger élővilágának megmentéséért indított változásoknak központi szerepe van a cápákat jelentő fenyegetettség csökkentésében.Több, mint 70 millió cápát ölnek meg évente az uszonyuk miatt, amit egyszerűen felháborítónak tartok. Jómagam vegetáriánus vagyok 25 éve, és nem tudom megérteni, hogy miért gyilkolnak le egy állatot pusztán a húsa miatt, nem tudok azzal azonosulni, hogy bármilyen élőlény azért haljon meg, hogy megegyük. Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok és a környezet védelme érdekében is hallassam a hangom, ezért is örültem a Discovery felkérésének. Rosszul vagyok a hollywoodi szenzációhajhász filmektől, amelyek a cápákat egy aljas és könyörtelen gyilkológépnek állítják be, holott ez korántsem így van. Ha lesz gyerekem, biztos, hogy olyan szellemben fogom nevelni majd, amiben én is élek: tiszteljük a Földet, mert ebből csak egy van” – állítja Sylvi.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook