Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Tiszta
    15°C
     

Tíz érdekesség a 30 éve Hollywood egén tündöklő Julia Robertsről

Tíz érdekesség a 30 éve Hollywood egén tündöklő Julia Robertsről

A nagy áttörést jelentő filmje a Paramount Channel műsorán látható

Harminc éve ismerhette meg a világ Julia Roberts nevét a Pizzavarázs című filmnek köszönhetően, bár nálunk csak két évvel később, a Micsoda nő bemutatója után került a köztudatba. A Paramount Channelen augusztus 29-én 18:40-kor bárki megnézheti a három, pizzériában dolgozó fiatal nő szerelmi életét bemutató romantikus vígjátékot, és megcsodálhatja Julia Roberts 30 évvel ezelőtti mosolyát. De addig is itt van néhány érdekesség a tavaly 50. születésnapját ünneplő színésznőről.

1. A People Magazin ötször választotta a világ legszebb nőjének, legelőször 1991-ben, egy évvel

a Micsoda nő premierje után, legutóbb pedig tavaly.

2. Julia Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, ezt pedig az Erin Brockovich című filmnek köszönheti. A szerepért később Oscar-díjat kapott.

3. Bár eredetileg balkezes, ezért az Oscar-díjas alakításért megtanulta a jobbkezes létet is.

4. A Micsoda nő plakátján Shelley Michelle színésznő testére photoshopolták a fejét.

5. Szülei, Betty Lou Bredemus és Walter Grady Roberts vándorszínészként találkoztak, később színitanodát is alapítottak.

6. Az egy sima, egy fordított szerelmese, azaz a szabadidejében imád kötni.

7. Egy 9000 éves csontvázat róla neveztek el a régészek Bulgáriában.

8. Az Ízek, imák, szerelmek forgatása alatt saját bevallása szerint 3-4 kilót hízott a szénhidrát gazdag ételek, a különböző pizzák és tészták nagymennyiségű fogyasztása miatt.

9. Mosolya értékét 30 millió dollárra becsülik.

10. Karrierjében a nagy áttörést az 1988-as Pizzavarázs című film hozta el. A romantikus vígjátékban Daisy, azaz Julia Roberts barátnőivel egy pizzériában dolgoznak, mindhárman szemtelenül fiatalok és szenvedélyesek. Daisy köztük a legszebb és legvadabb, egy milliomos ficsúr iránt lobban szerelemre. Az idén harmincéves klasszikus augusztus 29-én 18:30-kor látható a Paramount Channel műsorán. Külön érdekesség, hogy Tóth Enikő immár harmadszor adta a hangját ebben a filmben Julia Robertsnek, mert az eredeti magyar szinkron a hosszú évek alatt megsemmisült.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook