Zámbó Jimmy 19 éve halt meg

A “Király” tizenkilenc évvel ezelőtti halála óta szétszakadt a Zambó család.

A fájdalmuk nem csillapodik, és 19 év után is kísérti a Zámbó családot a Király halálának tragédiája.

Tegnap délután sokan összegyűltek Zámbó Jimmy (†42) sírja mellett a csepeli temetőben, a rajongók és a család egy része is ott volt az évfordulón tartott szokásos megemlékezésen.

Egyedül a fia, Krisztián (39) távolléte volt megmagyarázhatatlan, hiszen ő az apja testvéreivel, Árpyval, Tihamérrel, Gyurival és Mariettával együtt szokott emlékezni.

– Én majd este, egyedül megyek ki apuhoz, és megcsókolom a sírt, ott, ahol a fejecskéje van – mondta telefonon a Blikknek a megemlékezés után Jimmy legidősebb fia, s nem tagadta, nehezen bírja az évfordulók körüli felhajtást.

-Örülök, hogy aput ilyen sokan szerették és tisztelték, de én az édesapámat vesztettem el, nem egy énekest, és hiába kérem az embereket, ne kérdezgessenek a haláláról, ez örökös téma. Nem szeretek róla beszélni, mindenki a tragédiájával foglalkozik, míg én a szép közös emlékekre gondolok.

Nem Krisztián az egyetlen, aki nehezen viseli a máig tartó teóriákat a Király halála körül. Gyuri elmondta: a Facebookra sem szívesen lép be, mert nincs nap, hogy ne küldene neki valaki képet a testvéréről. Tihamér örül, ha nem ismerik fel az utcán, de autósműhelyében állandó téma a 2001. január 2-i hajnal, amikor az énekessel saját fegyvere végzett.

– Azt szokták mondani, az idő minden sebet begyógyít, de ez nem így van. Nekünk a testvérünk ment el, a karácsony és a szilveszter is más tizenkilenc esztendeje, eggyel kevesebben vagyunk. Nem jó érzés minden évben a temetőben kezdeni, de annak örülünk, hogy sokan eljöttek és máig szeretik Jimmyt – vette át a szót Árpy. Bár szeretett volna, nem tudott ott lenni a néhai popcsillag édesanyja, Anna néni, akinek az elmúlt éve betegséggel telt.
Bővebben a blikk.hu-n olvashat a Zambó családról

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom