A közösségi oldalak előnyei és hátrányai

A közösségi oldalak egyik nagy előnye, hogy elüthetjük vele szabadidőnket. Saját profilt hozhatunk létre, képeket, információkat, érdekességeket oszthatunk meg, ismerősöket gyűjthetünk, beszélgethetünk, csoportokhoz csatlakozhatunk, tájékozódhatunk a nagyvilág dolgairól, programokat szervezhetünk a közösségi oldal segítségével.


Jó tulajdonsága a közösségi hálónak az informálódás. Minden ott van, és minden megosztható a közösségi oldalon. Nyomtatott média, internetes portálok, szórakoztató műsorok, programok, cikkek. Egy pillanat műve, és minden előttünk hever, tulajdonképpen nincs is szükségünk más oldalakra, mert minden itt van kiindulásnak, csak lájkolni kell az adott oldalt. Megvan a tökéletes a lehetőség a tájékozódásra, nem mindegy azonban, miként élünk az online információkkal.

A személyiség torzulása jellemző a közösségi oldalakat aktívan használó tinikre. Ez egy olyan idealizált világ, amelyben a saját tulajdonságaink, értékeink olykor felülíródnak, mert mindenki az előnyös oldalát szeretné megmutatni a neten. Aki sokat van fent a közösségi oldalon, és mindenre figyel, olyan érzése lehet, hogy mindenki szép, okos és nagyon boldog, valamint mindig elfoglalt, sok ismerőse van. Ezek azonban nem minden esetben tükrözik a valóságot. A zárkózottabbak még inkább bezárnak, mert ők nem tudnak olyan képeket kitenni, mint a többiek, mert nem tudnak posztolni látványos dolgokat, nem tudják kitenni, hol nyaralnak éppen, azaz kilógnak az „átlag tinik” sorából.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom