Mit tegyünk, ha nem vettek fel?

Amikor kiderülnek a ponthatárok, nem mindenki örül az eredménynek, de nem szabad kétségbe esni. Íme néhány ötlet, hogy mit is lehet tenni ebben a helyzetben. Az első, és egyben legfontosabb dolog az, hogy ne ess pánikba! Mindig van egy újabb lehetőség.


Ha nem is vettek fel a legelső helyre, amit megjelöltél, biztosan írtál be egy-két szakot mentőövnek. Ne keseredj el, ha csak a második-harmadik helyen megjelölt szakra vettek fel, hiszen még mindig átiratkozhatsz. Elkezdheted ott a felsőfokú képzést, majd ha még mindig másik szak felé húz a szíved, akkor megpróbálhatsz átiratkozni. Ez persze csak akkor lehetséges, ha nagyon közel vagy a ponthatárhoz.


A ponthatárok kihirdetése után megkezdődnek a pótfelvételik. Ilyenkor kiderülnek, hogy mik azok a szakok, amelyekre még vannak szabad helyek. Ha nincs elég pontod, még jó eséllyel felvehetnek ha pótfelvételizel, aminek a menetét több felvételivel foglalkozó oldalon is megtalálhatod. Meghirdetik a keresztféléves képzéseket is, ami azt jelenti, hogy nem szeptemberben, hanem februárban fogod elkezdeni az egyetemet.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom