Debreceni Divatfesztivál: kultúra, vásár, tudomány

A Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma és Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke első alkalommal szervezi meg a Debrecen Divatfesztivált május 7. és 9. között.

A rendezvény célja az öltözködéskultúra kreatív és önkifejező erejének tudatosítása, esztétikai élvezetének megünneplése.

Május 7-én 17:30-kor kezdődik a Divatfilmek éjszakája. A gálaműsor lesz az Apolló moziban lesz, ahol a fesztiválhoz hirdetett egyetemista divatfilm-pályázat nyertes filmjeit, továbbá tervezői divatfilmeket nézhetik meg az érdeklődők.

Május 8-án a MODEM-ben 10:00 és 19:00 óra között Design Vásár lesz Nyírő Nikolett szervezésében. Itt a hazai trendi tervezők darabjai közül lehet szemezgetni, valamint tárlatvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők. 18:00 órától három fiatal divattervező, a fenntartható divat iránt elkötelezett Kopócs Éva, Németh Nini és Veszprémi Gabriella mesél az etikus tervezés folyamatáról. A kerekasztalt Lengyel Zsanett vezeti, aki kommunikáció szakos hallgatóként a környezetbarát divattal is foglalkozik.

Május 9-én a programoknak a Debreceni Egyetem ad otthont. 17:30-tól a humán- és társadalomtudományok szakértői beszélgetnek az AudMax-ban a divat tudományos jelentőségéről. A kerekasztalban Dr. Séllei Nóra egyetemi professzor (Debreceni Egyetem), Dr. Orbán Jolán egyetemi professzor (Pécsi Tudományegyetem) és Dr. Keszeg Anna egyetemi adjunktus (Debreceni Egyetem) vesznek részt. 19:30-tól az Egyetemi Amfiteátrumban a DESZínház-est keretein belül Tóth Krisztina Remete című tárcájának szabad adaptációját nézhetjük meg.

Május 9-én és 10-én a fesztivál kísérőrendezvényeként Divat, önismeret, fenntarthatóság címmel tart Szabó Márton István író, jelmeztervező a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium tagjainak zártkörű stílus workshop-ot a SzínMűHely Alapítvány kezdeményezésére.

 

A részletes program a fesztivál honlapján található.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom