Elindult az Adidas óceáni szemétből gyártott cipőinek tömegtermelése

A jövő legmenőbb sportcipői szépek, kényelmesek és maximálisan környezetbarátak, ugyanis óceáni hulladékból készülnek.

Óceánjaink és tengereink tele vannak szeméttel. Víz alatti kísértetként lebegő halászhálók, nejlonzacskók, PET-palackok, és egyéb, a sós víz hatására egyre inkább szétmorzsolódó műanyag tárgyak veszélyeztetik a vízi élővilágot. Bár óriási problémáról van szó, kezelésében mindeddig kevés előrelépés történt. Most az Adidas a Parley nevű óceánmentő civil szervezettel karöltve nagy lépést tett a változás útján; november közepén ugyanis piacra dobják óceáni szemétből gyártott sportcipőiket.

Adidas limited edition recycled shoes

These adidas are made from recycled sea plastic.

Gepostet von The Verge am Freitag, 4. November 2016

A Parley x adidas UltraBOOST Uncaged nevű sneaker-ből első körben 7000 pár készült, amit online lehet majd megvásárolni. A cipő felső része 95 %-ban óceáni szemétből készült, de a többi rész is újrahasznosított anyagokból áll. Minden egyes pár cipő elkészítéséhez 11 PET palacknak megfelelő mennyiségű újrahasznosított műanyagot használtak fel.

Az Adidas úgy tervezi, hogy 2017 végére a Parley-val együttműködésben egymilliót gyárt majd az UltraBOOST modellből, a végső cél pedig az, hogy termékeik gyártása során teljesen átálljanak az újrahasznosított műanyag használatára.

A cipővel párhuzamosan az Adidas a Real Madrid és a Bayern München focicsapata számára is új mezeket készített, szintén az óceánokból összegyűjtött műanyag hulladékokból. A két klub ily módon szeretné felhívni a figyelmet az óceánok védelmének fontosságára.

(forrás: adidas.com)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom