Karikagyűrű kisokos- avagy hogyan válaszd ki a tökéletes gyűrűt

A karikagyűrű az ókor óta a végtelenséget, a szerelem végtelenségét jelenti. Ez az évszázadok változásával sem tűnt el, tehát mondhatni, örök. Ugyanúgy, ahogy egy tartós szerelmet, a karikagyűrű hagyományát sem szakíthatja szét semmi, és még az idő vasfoga sem kezdi ki.

Hol viseljük?

Általában, a hagyomány szerint az eljegyzési gyűrűt a bal kézen illik viselni, míg az esküvői szertartáson egymás jobb kezének gyűrűs ujjára húzza fel az ifjú pár a gyűrűt. Ettől kezdve a jobb kézen a helye, így mindenki tudja, hogy ők egy pár és összetartoznak. Amennyiben van külön eljegyzési gyűrűje a menyasszonynak, akkor a legtöbb esetben a karikagyűrűt már együtt választja ki a menyasszony és a vőlegény.

Az a szokás, hogy a karikagyűrű esetében a pár gyűrűi megegyeznek, de minimum hasonlóak, ha nem is egyformák, így a főbb elemek, design megegyezik. Nem ritka, hogy a gyűrűk női darabja tartalmaz egy-két apró követ, vagy olyan elemet, amitől még nőiesebbé válik.

Mi alapján válasszunk, milyen legyen az anyaga?

Mint minden, ez is változott az idők folyamán, bár a legnépszerűbb továbbra is az arany karikagyűrű. Ezen felül készíttethetünk karikagyűrűt fehér aranyból, ezüstből, titánból, platinából vagy akár nemesacélból egyaránt. Ha ragaszkodunk az arany megoldáshoz, de nem szeretnénk sablonosat, akkor mindenképp érdemes átgondolni az arany különböző színeinek a kombinációját. Gyönyörű a sárga, fehér és vörös aranyból készült karikagyűrű, akár kővel, akár anélkül.

A most egyre divatosabbá váló ezüst gyűrűk 925 ezrelékes finomságú ékszerek és amelyik gyűrű ródiumozással készült az a használat során ugyanolyan szép marad, mint vásárláskor, mivel nem oxidálódik. A titán darabokat a fém érzékenyek részesítik előnyben, remek alternatívát jelent, hogy ha ilyen érzékenységgel küzd valamelyik házasulandó fél.
Nagyon fontos továbbá, hogy maximálisan tartós legyen, hiszen évtizedekig fogjuk viselni, amit bírnia kell.

Kövek tekintetében is rendkívül színes a paletta, választhatunk a gyűrűbe sima apró követ, Swarovskit is, de még a féldrágakövek és a drágakövek is rendkívül népszerűek. Természetesen ez rendkívül nagy hatással van a karikagyűrűk árára is.

  • Mire figyeljetek a kiválasztáskor?
  • Az egyéniségeteket vegyétek alapul.
  • A gyűrű mérete, mintázata, stílusa és nem mellesleg anyaga szintén fontos.
  • Egyforma, vagy csak hasonló, illetve drágaköves vagy sem a vágyatok?
  • A méretre. Nagyon fontos, hogy jól mérjétek le az ujjatokat a választás előtt, mert, ha utána még méretre kell igazítani az plusz időt jelent.

Ha van kéznél centi, mérd meg az ujjad körméretét, ha nincs akkor egy kényelmes gyűrű is megteszi, amit magaddal vihetsz a próbára. Az ujjak formája szintén befolyásolja a méretet. Lehet hosszabb és vékonyabb, rövidebb és húsosabb az ujjad vagy átlagos, a legkényelmesebb gyűrűviselet az, amelyik belül domború, ívelt.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd fel bátran a Karikagyűrű oldalt és nézz körül kínálatukban.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom