A Debreceni Egyetem nem szeretné ha a kínai tanulói mostanság haza utaznának

Az egyetem arra kéri a kínai diákjait ne utazzanak haza Kínaba

A Debreceni Egyetem vezetése arra kéri a koronavírussal fertőzött országokból származó
több mint ötszáz hallgatóját,
ne utazzanak az érintett térségekbe.

Jenei Attila, az egyetem nemzetközi oktatást koordináló központjának igazgatója elmondta:

több mint félezer hallgatójuk van, de a vizsgaidőszak miatt tíz alatt lehet azoknak a száma, akik az ünnepekre hazautaztak, visszautazásuk pedig zömében a kínai holdújév után, a hétvégére várható.

Elmondta:
négy hallgatójuk él Vuhan városában,

ahol először mutatták ki az új koronavírust, közülük egy bizonyosan Debrecenben tartózkodik, a többiek hollétéről tájékozódnak.

A pánik megelőzése érdekében minden, a térségből származó hallgatóval, aki a közelmúltban otthon járt, felvették a kapcsolatot, kérdőívekkel mérik fel az állapotukat és azt, hogy kikkel érintkeztek, bármilyen kockázat esetén az egyetem területén lévő háziorvoshoz irányítják őket.

Szilvássy Zoltán rektor kiemelte: az egyetem klinikai központja és az egyetemi kórház infektológiai intézete felkészült az influenzás betegek fogadására, de az új koronavírus kimutatására is.

A klinika intenzív osztályán lázkaput állítanak fel, ha valaki lázasan érkezik az intézménybe, azt a többi betegtől azonnal elkülönített rendszerben kezdik megvizsgálni.

Forrás Nyugatifény

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom