Fáj a nyakam és a vállam!

A nyak-, a kar-, illetve a hátfájás egyik jellemzőmegbetegedése azoknak a munkavégzőknek, akik egész nap a számítógép előttülnek, és a monitorra merednek. Eközben ugyanis az egyoldalú testtartás miatt anyak és a váll alig mozdul, hisz testünknek ez a területe túlságosan merevvéválik. Hasonló fájdalmakkal küszködhetnek az olyan munkát végzők, akik szinténugyanabba a testtartásba kénytelenek ülni egésznap, munkájuk révén. 

Nem isgondolnánk, hogy a monitor és az egér helyzete is fokozhatja fájdalmunkérzetünket. Ha a monitort nem pontosan a fejünkkel szemben helyezzük el, hanem–akár csak pár centivel is- oldalasan, könnyen kialakulhat az említett területekenfájdalom. Az egér használatánál, pedig igyekezzünk odafigyelni, hogy netúlságon távol tartva a törzsünktől klikkelgessünk, hisz az is előidézheti aváll-, és a hát fájdalmát. A kellemetlen tüneteket a stressz is kiválthatja. 

Azerős fájdalom enyhítése érdekében azonban nemcsak fájdalomcsillapítók szedéseaz ajánlott. A nyakat, és a környékét érintő fájdalom kezelésére hatásos ameleg borogatás és fürdő, az infralámpa, a masszírozás és a melegítőpárna is. 

Amelegítéstől ugyanis fokozódik a vérkeringés, ellazulnak az izmok, és afájdalomérzet is csökkeni fog. 

A masszírozás szintén nagyon hasznos lehet:ujjainkat tegyük a nyakunkra, szorosan a fül alatt, és gyengéden masszírozzukaz izmokat lefelé a kulcscsontig. 

A vény nélkül kapható kenőcsökkel valóbedörzsölés is enyhülést okozhat, de egy-két csepp levendulaolaj is csodákatművelhet!

Erősebb károsodás esetén jót tesz az úszás, a gyógytorna, és afizikoterápia is, de ilyen esetben mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom