Így kövesd nyomon a Foci Vb-t felesleges cipekedés nélkül!

Már a kóláért, vagy az energiaitalért sem kell lemenni a boltba

A várakozások szerint több millió embert szegez a képernyőkre az oroszországi Futball Világbajnokság, melyen eddig meglehetősen izgalmasnak bizonyult.

„Ki akarna lemaradni a fontos pillanatokról? Éppen ezért érdemes lehet otthon megoldani a frissítők előállítását, ami a SodaStream gépekkel gyorsan és egyszerűen megoldható”

– jegyezte meg Széll-Szőke Krisztina, a szódagépeket gyártó cég termékmenedzsere.

A szódagépek nagyon kevés helyet foglalnak el a konyhában, ráadásul a bennük található szénsavasító patronnal akár 60-80 liter szénsavas víz készíthető. Mindez 40-50 darab 1,5 literes ásványvizes palackcipeléstől óvja meg a tulajdonost, ami kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti a bevásárlást.

„További fontos előnye, hogy nem kell a műanyag palackok szelektív gyűjtésével bajlódnunk, hiszen a géphez tartozó strapabíró és BPA-mentes palackok többször használhatók”

– hangsúlyozta a szakember.

Egy SodaStream palack ráadásul legalább 3 évig használható, amivel minimum 2.500 műanyagpalacktól óvhatjuk meg a Földet. Ennek azért van jelentősége, mert egy átlagos család  öt év alatt több mint 10.500 PET palack és fém italos doboz hulladékot termel. Ezeknek azonban csak kevesebb, mint a felét gyűjtik szelektíven, másik részük hulladéklerakóban, vagy a természetben végzi szemétként. Ott pedig 450 millió év alatt bomlik le, ami elképzelhetetlen idő, főleg, hogy a homo sapiens is csak 100 ezer éve jelent meg a Földön.

A Global Footprint Network szerint hazánk június 20-án érte el a túlfogyasztás napját. Ez azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdve az év végéig bolygónk megújító képességét meghaladva fogyasztunk Magyarországon.

„A SodaStream gépekkel tehát nem csak a saját kényelmünket szolgálhatjuk a foci Vb alatt, hanem a környezetvédelemről is gondoskodhatunk, hiszen jelentős mértékben csökkenthetjük saját ökológiai lábnyomunkat”

– hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina. Hozzátette: a SodaStream gépekhez többek között kóla, energiaital és tonic alapú szörpök is választhatók.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom