Kihalt településre emlékeztet Vuhan a vírusgazda város videóval

Senki sincs a belvárosban, szinte üresek az utcák, csak a gyógyszertárak előtt áll a sor.
Mint egy kihalt város.

Vuhant az ország vezetése lezárta, a vonat-, busz, repülőgépközlekedés szünetel. Eddig mintegy 132 halottról tudni, a betegek száma a hivatalos adatok szerint 5000 körül van, de egy hongkongi újság szerint a kínai kormány elfedi a valós adatokat. Az Asia Times szerint a megbetegedések száma ennek százszorosa lehet, a Vuhant érintő karantén pedig részleges, és a Tibet és Urumcsi felé induló repülőgépjáratokat például nem törölték.

A kínai lakosság a New York Timesbeszámolója szerint nagyon elégedetlen a kormány és a városvezetők munkájával, és az internetet elárasztották a Kínai Kommunista Pártot kritizáló kommentek. Noha ezeket folyamatosan cenzúrázzák és törlik, egyre több akad belőlük, ami jól jelzi az állampolgárok dühét és frusztráltságát. A Kínai Kommunista Párt rendszerint vasököllel csap le azokra, akik az interneten kritizálják, hogyan is irányítják az országot, de most olyan méretű az elégedetlenség, hogy képtelenek cenzúrázni. A kommentelők egyébként is ügyes módszerekkel igyekeznek kifejezni véleményüket: az ország vezetőjét a netes szlengben gyakran Trumpnak nevezik, a járványt magát pedig Csernobilnak.

Forrás Player

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom