Luxus, egészség Hévízen

Hévíz a mai napig Európa egyik legforgalmasabb idegenforgalmi központja, ahol bárki szívesen töltene el pár napot a szeretteivel. Persze valamennyien szeretjük hasznosan eltölteni az időnket, és az sem mindegy, hogy milyen szálláshelyet választunk. Amennyiben Ön is szívesen időzne családjával a városban, de fontosnak tartja egészsége megőrzését és fejlesztését is, akkor olvassa el a következő cikket!

A hévízi gyógyvíz titka

A hévízi gyógyvíz méltán híres egészségmegőrző és -támogató képességéről, azonban azt csak kevesen tudják, hogy pontosan mit is rejt mélyen az alkotóelemeiben.

Kalcium- és magnéziumtartalma kiemelkedő, de a kálium-, szilícium- és lítiumtartalom is megemlíthető. A tó vize ugyanakkor kénvegyületet is tartalmaz. Ezek közül csak az elemi kén és a szulfid szívódik fel a szervezetbe. A vegyületek egy része a lápnövényből származik, míg a másik fele egészen a mélyből tör fel.

Ha néhány percig mozdulatlanul megáll a vízben, akkor a testét megszámlálhatatlan buborék lepi el. Ez nem mástól van, mint a vízben oldott szén-dioxidtól, azaz a szénsavtól, amely a vulkáni utóműködés utolsó szakaszára jellemző.

Összességében elmondható, hogy a friss forrásvíz egyszerre foglalja magába a szénsavas és a kénes vizek kedvező tulajdonságait is.

Egészséges fürdőkúrák

A gyógyvízben számos esetben vehető fürdőkúra, hiszen vannak olyan betegségek, amelyekre különösen jótékony hatással bírnak.

Ilyenek például; a csontritkulás, a kopásos gerinc- és ízületi betegségek, a krónikus mozgásszervi gyulladásos kórképek, a lágyrész reumatizmus vagy a porckorong betegségek. Ajánlott még továbbá köszvény vagy rehabilitáció esetén, de hatékony fegyver a stressz, a túlterheltség, a statikai zavarok és a mozgáshiány ellen is.

A fürdőkúra hatékonyságát kiegészítik még a hévízi Hotel Európa fit**** egészségmegőrző kezelései, amelyeket a vendégek a szállodai tartózkodás alatt tudnak igénybe venni.

Amikor tilos a fürdőkúra…

Az persze tévhit, hogy mindig előnyös hatása lesz a fürdőkúrának, mert bizonyos szituációkban kifejezetten nem ajánlott.

Ha szívelégtelenségben vagy akut fertőző betegségben szenved, semmiképpen nem ajánlott! Akkor is ki kell hagyni, ha súlyos tüdőasztma, rosszindulatú daganat vagy nem kezelt pajzsmirigybetegség árnyékolja be mindennapjait. Nyílt sebek megléte vagy terhesség esetén szintén nem javallott a fürdőkúra!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom