Nem csak kényelmünket szolgálja, egészségünkre is jó hatással van a babzsák fotel!

Az egyik, aki még nem ült babzsák fotelben, és nem tudja, hogy milyen királyi kényelmet élhet át egy ilyen ülőalkalmatosságban, míg a másik, aki már kipróbálta a komfort földi megtestesítőjét, és minden vágya, hogy magának is beszerezzen egyet, mert munka vagy edzés utá n szeret né gyorsan kipihenni a fáradalmakat – írja a babzsaksziget.hu.

A babzsák fotel egy viszonylag friss találmánynak tekinthető a berendezési tárgyak piacán, népszerűsége azonban növekvőben van, így ma már szinte mindenki ismeri, viszont még mindig csak nagyon kevesen rendelkeznek vele. Ezt elsődlegesen annak köszönhető, hogy sokan nincsenek tisztában egészségünkre gyakorolt hatásaival, mert egy babzsák fotel nem csak azért kiváló, hogy kényelmesen tudjuk nézni belőle a televíziót, vagy megpihenjünk benne egy fáradt nap után – noha tény, hogy a legtöbben ezért szeretnek bele legelőször.

Az általános kérdés, ami a babzsák fotelekkel kapcsolatban megfogalmazódik az emberekben, hogy mégis mi a különbség közte, illetve a hagyományos fotelek között? A legegyszerűbb válasz erre, hogy csak ki kell próbálni mindkettőt, és a különbség azonnal nyilvánvalóvá vá lik. Egy babzsák fotel ugyanis lényegesen kényelmesebb ülőpozíciót biztosít használója számára, hiszen a tömésanyag dinamikusan illeszkedik a gerincoszlophoz, aminek köszönhetően azonnal megtaláljuk a tökéletes ülőpozíciót, ezáltal a mérhetetlen kényelmet, amire egy fotel soha nem képes – pláne nem hosszú távon. Nagy különbség, hogy a babzsák fotel fekvő pozíciót is biztosítani tud használója számára, így tökéletes hely lehet egy kis délutáni sziesztához, miközben a kényelemtől, valamint a belőle áradó kellemes melegtől álomra szenderülhetünk egy megfáradt nap után.

Ha viszont a babzsák fotelek legnagyobb előnyét keressük, akkor azt nem is annyira a kényelem, mint inkább egészségügyi és gyógyászati szemszögből találjuk meg. Nagyon sokan ugyanis valóban azért döntenek a kényelmes ülőalkalmatosság mellett, mert használata olyan pozitív mentális hatással van az emberekre, amelyek et kutat ások még nem, de a tapasztalat annál inkább igazolta már a múltban. Ennek köszönhetően a stresszes munkát folytatók garantáltan elfelejtik a mindennapi rohanást, ha lekuporodnak egy babzsák fotelbe, ezáltal egy kényelmes lábtámasszal kiegészülve a nyugalom szigetét, a tökéletes relaxációt is megteremthetik vele. Mivel bizonyított, hogy egy félórás relaxáció akár teljes mértékben is el tudja tüntetni az egész napos stresszt, a babzsák fotel rendszeres használatával megakadályozhatjuk az ebből fakadó problémákat és betegségeket.

Ugyanakkor nem csak mentálisan képes segíteni komfortérzetünket egy babzsák! Amíg például egy hagyományos fotelben csak ideig-óráig tudunk kényelmesen ülni, addig egy babzsák fotelben akár hosszú órákig is heverészhetünk úgy, hogy közben nem zsibbad el a lábunk, netán a karunk, mert az ülőalkalmatosság példamutatón védi gerincünket. A merev háttámla helyett ugyan is itt g erincünk képes felvenni a számára legideálisabb kényelmi helyzetet, miközben vállainkkal együtt minden oldalról tökéletes alátámasztást kap, és a vérkeringésünket sem befolyásolja. Ez nem csak egy tökéletes relaxációs környezetet jelent, hanem a gerincproblémáktól szenvedők számára egyfajta felüdülést is. Esetükben ugyanis a mindennapi teendők, azt ülőmunka, a séta, a buszozás és egyebek szinte mindig kínszenvedést jelentenek az állandó fájdalomtól, egy babzsák fotel azonban nem csak a megelőzést segíti a problémák kialakulásában, hanem képes olyan komfortot biztosítani a gerincproblémától szenvedők számára, ami lehetővé teszi a tökéletes pihenést.

A fentiek után tehát bizonyára senki előtt sem lehet meglepő, hogy miért tervezik nagyon sok munkahelyen rendszeresíteni a babzsák foteleket állandó vagy pihenőidők alatti használatra, illetve miért ajánlják gyakran az orvosok is a túlh ajszolt, stressztől szenvedő betegeknek. A babzsák fotel ugyanis nem csak a világ egyik, ha nem a legkényelmesebb ülő alkalmatossága, hanem rendszeres használata testileg és lelkileg is gyógyítja, illetve segíti az embereket a mindennapokban.

Forrás: Babzsaksziget.hu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom