Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Részben napos
    19°C
     

Nem szeretjük, ha egészségesnek nevezik az ételeket

Nem szeretjük, ha egészségesnek nevezik az ételeket

 „Ha szeretnénk egy kétségkívül egészségesnek számító terméket – például almát – eladni, a legjobb, ha nem írjuk rá, hogy „egészséges”, hanem inkább pozitív üzeneteket közvetítő szimbólumokkal kommunikáljuk mindezt. Amikor ugyanis az emberek többsége a szóval találkozik, a tapasztalatok szerint inkább egy zacskó chipet vásárol magának” – foglalja össze tapasztalataikat a kutatást vezető Dr. Traci Mann, a University of Minnesota szakembere.

A kutatás során 400 felnőtt reakcióit vizsgálták laboratóriumi körülmények között. Kiderült, hogy a leginkább működő szimbólum az egészséges szívet ábrázoló illusztráció, amire pozitívan reagálnak a vásárlók. Az önkéntesek 65 százaléka almát választott csoki helyett, ha a szív szimbólumot látta. Ugyanakkor csak a megkérdezettek 45 százaléka döntött az alma mellett, ha az „egészséges” szó is szerepelt a csomagoláson.

Egy másik felmérés 300 felnőtt és a répa viszonyát vizsgálta. 20 százalékuk döntött a répa mellett a chips helyett, ha az „egészséges” szó szerepelt a címkén. Ugyanez az arány 30 százalékra módosult, ha a szív szimbólum jelent meg a csomagoláson.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook