Súlyosbodik a helyzet a koronavírus miatt

Súlyos helyzet van Kínában a koronavírus miatt, amelynek már 42 áldozata van – mondta Hszi Csin-ping kínai elnök a Reuters tudósítása szerint. A vírus beárnyékolja Kína holdújévi ünnepségeit is.

A kialakult helyzet miatt Hszi Csin-ping szombaton összehívta a Kínai Kommunista Párt politikai bizottságát annak érdekében, hogy minél hamarabb megfékezzék a járvány terjedését.

A kínai hatóságok hétfőtől leállítják az összes csoportos utazást bel- és külföldre egyaránt, hogy meggátolják az új koronavírus okozta járvány terjedését – jelentette szombaton a kínai állami televízió.

A kínai holdújévi ünnepek alatt, amelyek pénteken kezdődtek, rendszerint milliók kelnek útra Kínában, bel- és külföldre egyaránt. A vírus behurcolását elkerülendő a pekingi hatóságok vasárnaptól leállítják a kínai főváros és a tartományok, valamint a Peking környéki városok közötti távolsági buszjáratokat is. Pekingben eddig már 30 megerősített fertőzést rögzítettek, de ezek nem mindegyike vezethető vissza Hupej tartománybeli látogatásokra – írta a Global Times című lap.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom