Tanácsok fogyókúrázóknak!

  1. Napjában többször egyen, de keveset!

Be kell csapni a raktározó géneket, hogy ne dolgozzanak fel azonnal minden falatot zsírrá. Ha a napi 1200-1800 kalóriát hat részre osztva fogyasztja el a nap folyamán (pl. kétóránként), akkor biztosabb a súlycsökkenés, mintha kétszerre enné meg ugyanezt a mennyiséget.

  1. Éhes? Egyen azonnal)

Ha úgy érzi éhes, akkor egyen. Persze nem mindegy, hogy mit. Fogyasszon például nyers sárgarépát vagy egy almát. Ezzel elkerülheti, hogy később, ha már nagyon éhes, neki ugorjon a hűtőszekrénynek.

  1. Igyon sokat!

Legalább két liter ásványvizet, gyógy- vagy gyümölcsteát igyon meg naponta. Anyagcsere-salakanyagok halmozódnak fel a szervezetben a zsírleépülés következtében, melyet a szervezet a vesén keresztül tud kiválasztani.

  1. Könnyű öntetet használjon!

Salátaöntet készítéséhez a majonézt keverje össze azonos mennyiségű sovány joghurttal.

  1. Fogyasszon minél több C-vitamint!

A C-vitamin segít a bőr feszességének megtartásában.

  1. Egyen sok salátát!

Ha attól még mindig éhes marad fogyasszon hozzá 6 dkg tonhalat (olaj nélkül).

  1. Legyen jódban gazdag a tápláléka!

A jód elégeti a zsírt. A pajzsmirigy és a mellékvesék zsírégetőként működnek, de munkájukhoz szükség van jódra is. Ezért használjon a főzéshez jódozott étkezési sót. De vigyázzunk! A túl sok só megköti a szervezetben a vizet.

  1. Fogyasszon laktató ételeket!

Laktató, de kevés kalóriájú ételeket fogyasszon, így kisebb a kísértés az édességek iránt. (főtt krumpli, alma, szőlő, tojás)

  1. Mozogjon sokat!

Ha nem tud rendszeresen tornázni, futni vagy úszni, legalább sétáljon naponta legalább egy órát! Menjen gyalog néhány megállót, vagy használja a lift helyett a lépcsőt!

  1. Adja meg a módját az étkezésnek!

Ne rohanó tempóban, „bedarálva” fogyasszuk el az ételt. Legalább vacsorához terítsük meg szépen az asztalt.

 

a kép illusztráció (internet)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom